Μεγάλη απειλή από την υπερβολική ακτινοβολία γίνεται το κινητό τηλέφωνο ή το τάμπλετ όταν το χρησιμοποιούμε μέσα σε όχημα που είναι εν κινήσει. Αυτό γίνεται ακόμα πιο απειλητικό για τα μικρά παιδιά των οποίων ο εγκέφαλος έχει περισσότερο νερό είναι στην ανάπτυξη και παίρνουν πιο εύκολα τα ραδιοκύματα. Από την άλλη το ίντερνετ εξελίσσεται σε νταντά αυτόματου πιλότου αλλά και άκρως εθιστικό.

Σε συνέντευξη τύπου κατά την οποία μίλησε η καθηγήτρια κα Τσίτσικα βεβαίωσε μέσα από σχετική έρευνα πως τα ελληνόπουλα όχι μόνο πλοηγούνται στο διαδίκτυο αλλά πολλές φορές εν αγνοία των γονιών τους. ΠΟλλά έχουν κάνει γνωριμίες μέσω διαδικτύου και αυτή η εμπειρία δεν ήταν καλή στο 30% αυτών των παιδιών. Δυστυχώς οι γονείς θεωρούν το διαδίκτυο ιδανικό για να παίζουν τα παιδιά και να τους αφήνουν ήσυχους. Αυτό όμως επιτρέπεται μόνο όταν θέλουμε να τα κρατήσουμε ήσυχα στο αεροπλάνο ή σε κάποιο γιατρό.

Η έρευνα αφορούσε εφήβους 12έως 18 ετών.. Απάντήσαν ότι χρησιμοποιούν smartphone κατά 71%, παίζουν παιχνίδια στο διαδίκτυο κατά 40% καθημερινά κατά 90%, ακούνε μουσική 74,3% πλοηγουνται στα κοινωνικά δίκτυα κατά 70,6$ ενώ μόνο το 27,6% κάνουν σχολικές εργασίες εκεί.

Το 53% δεν χρησιμοποιεί το διαδίκτυο εκπαιδευτικά έχουν όμως κοινωνικό προφίλ σε instagram ή fb το 94%.

Έχουν συναντηθεί σε φυσικό περιβάλλον με διαδικτυακούς φίλους το 43,5% και αυτή η εμπειρία δεν ήταν καλή στο 30% ενώ δεν το γνώριζαν οι γονείς τους στο 38,7%.Παρενοχλήθηκαν διαδικτυακά το 30% και έχουν φερθεί βίαια στο διαδίκτυο το 32%. Το 28% έχει κάνει αναφορά ή καταγγελία για παρενόχληση.

Έχουν δει κακή χρήση προσωπικών φωτογραφιών το 30%και δυστυχώς το 37% έχει διαδικτυακή εξάρτηση με το 8% σε πολύ σοβαρή μορφή. Το ιντερνετ έχει και τις επιπτώσεις του αφού το 30,9%αμελεί τα πράγματα που είχε προγραμματίσει , στο 30% έχει επηρεάσει την όρασή του, το 42% νοιώθει κουρασμένος ή κουρασμένη γιατί κοιμάται λιγότερο αλλά στο 61% το διαδίκτυο λειτουργεί χαλαρωτικά και στο 28% δίνει αυτοπεποίθηση.

Τα παιδιά σε ποσοστό 20,3% λέει πως η ζωη τους θα ήταν άδεια χωρίς το διαδίκτυο και δεν θα σταματήσει να το χρησιμοοιεί ακόμη κι αν επηρεάζει αρνητικά την καθημερινότητά τους σε ποσοστό 25%.

Και ναι το διαδίκτυο σχετίζεται με διατροφικές παρεκτροπές, και κάνει συναισθηματικές εξαρτήσεις που έχουν σχέση με την εικόνα του σώματος των παιδιών.

Δεν είναι λίγα τα παιδιά που εθίζονται στον ηλεκτρονικό τζόγο. Υπάρχουν παραδείγματα παιδιών άριστοι μαθητές που φαντάστηκαν πως αφου παίζουν το διαδίκτυο στα δάχτυλα μπορούν να βγάλουν λεφτά και να φύγουν για σπουδές στο εξωτερικό. Έτσι εγκαταλείπουν εδώ το σχολείο. Έχουν ψυχοκοινωνικές δυσκολίες και κατάθλιψη.

Παρατηρείται ότι έχουν θυμό , χαμηλή αυτοεκτίμηση δυσκολίες για να κάνουν μια σχέση, υπερκινητικότητα και διατροφικές διαταραχές. Η σέξυ εμφάνιση ειδικά στα κορίτσια γίνεται η κουλτούρα τους. Φλερτάρουν και εθίζονται σε σεξουαλικά υπονοούμενα από το διαδίκτυο. Γι αυτό τα παιδιά έως 18 μηνών δεν πρέπει να βλέπουν καμία οθόνη. Από 2 έως 5 χρονών μόνο με προδιαγραφές. Και προσοχή ποτέ το κινητό σε τσέπη ποτέ κκοντά στην καρδιά και οι άντρες κοντά στα γεννητικά όργανα. Το κινητό μόνο στην τσάντα.