Η Εταιρεία Νόσου Κοιλιοκάκης (ENOK) σε συνεργασία με την Coeliac UK και άλλες Ευρωπαϊκές ενώσεις, μέσα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος CD Medics, συμμετέχει στην υλοποίηση μίας πανευρωπαϊκής προσπάθειας ενημέρωσης για την Κοιλιοκάκη μέσα από την προβολή ολιγόλεπτων βίντεο της πραγματικής ιστορίας πασχόντων και της καθημερινής τους ζωής. Η ενέργεια αυτή περιλαμβάνει σύντομες, βιντεοσκοπημένες από επαγγελματικό συνεργείο συνεντεύξεις πασχόντων ή συγγενών πασχόντων που θα προβληθούν σε επιστημονικά συνέδρια, μέσα από την ιστοσελίδα της Εταιρείας Νόσου Κοιλιοκάκης, αλλά και πιθανώς μέσα από αντίστοιχες σελίδες στο διαδίκτυο

.

Στόχο έχει να ενημερώσει το γενικό πληθυσμό για το θέμα μας και να προβάλλει τον τρόπο με τον οποίο η διάγνωση της κοιλιοκάκης επηρεάζει την καθημερινή ζωή και την ψυχολογία του πάσχοντα και των δικών του ανθρώπων.

Στο πλαίσιο αυτής της ενέργειας ΑΜΕΣΑ αναζητούμε εθελοντές που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε μια σύντομη βιντεοσκόπηση, μια συγκεκριμένη μέρα του Μαρτίου. Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες ομάδες ενδιαφέροντος:

√         μητέρα και νεογέννητο σε οικογένεια με ιστορικό κοιλιοκάκης στην άμεση οικογένεια (χωρίς απαραίτητα να πάσχει ένας από τους δύο).

√        Μαθητή/-τρια ή και έφηβο/-η με πρόσφατη ή από ετών-«παλαιά» διάγνωση κοιλιοκάκης

√        Φοιτητή/-τρια ή ενήλικα ή επαγγελματία με από ετών διάγνωση κοιλιοκάκης και την πορεία του/της μέχρι σήμερα,

√         Άτομο ηλικίας άνω των 55 με πρόσφατη ή από ετών-«παλαιά» διάγνωση κοιλιοκάκης

Παρακαλούμε επικοινωνήσατε μαζί μας μέχρι την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010 στο info@koiliokaki.gr με μια σύντομη περιγραφή σε ποια κατηγορία ανήκετε και αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην πανευρωπαϊκή αυτή ενέργεια.

Οι προαναφερθείσες ομάδες δεν είναι δεσμευτικές.

Με εκτίμηση

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΣΟΥ ΚΟΙΛΙΟΚΑΚΗΣ

 

 

Δήλωση Συμμετοχής έως Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

#########