Την Κυριακή 15/12 το ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ μετέτρεψε το  Άλσος Βεΐκου σε ένα τεράστιο παιδότοπο για την προώθηση της φυσικής δραστηριότητας μέσα από το παιχνίδι! Πλήθος οικογενειών προσήλθε στο χώρο για να συμμετέχει σε μία ακόμα πρωτότυπη και επιτυχημένη δράση του προγράμματος πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ.

 

Απλά παραδοσιακά παιχνίδια κίνησης, όπως το κουτσό, το χαρανί, οι τσουβαλοδρομίες, η διελκυστίνδα, το τσέρκι και πολλά άλλα αποτέλεσαν τους δέκα σταθμούς του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ που είχαν στηθεί στον υπαίθριο χώρο του άλσους. Στόχος της δράσης ήταν να δείξει έμπρακτα ότι η άσκηση μπορεί να ενταχθεί στην καθημερινότητά μας και δεν απαιτεί ιδιαίτερα έξοδα ή πολύπλοκο εξοπλισμό. Αρκεί να παίξουμε με τα παιδιά μας απλά, όπως παλιά!

Υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, κάθε παιδί διακόσμησε και το δικό του στολίδι για το χριστουγεννιάτικο δέντρο προσθέτοντας ένα γιορτινό τόνο στην εκδήλωση! Επίσης, οι μικροί φίλοι του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ γνώρισαν το θέατρο σκιών με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη, ενώ συμμετείχαν σε διατροφικό παιχνίδι με οδηγό τη διαιτολόγο/διατροφολόγο Κωνσταντίνα Πιτταρά. 

Τέλος, μικροί και μεγάλοι ενημερώθηκαν μέσα από τις αφίσες και τα φυλλάδια του προγράμματος για την προώθηση της φυσικής δραστηριότητας και απόλαυσαν νερά και φυσικούς χυμούς. 

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν φυσικά στην Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Γαλατσίου που σχεδίασε και υλοποίησε την πολύ επιτυχημένη αυτή δράση. Μείνετε συντονισμένοι στο www.paideiatrofi.org για να ενημερώνεστε για τις επόμενες εκδηλώσεις στο Γαλάτσι και σε όλους τους υπόλοιπους Ελληνικούς δήμους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ! 

Χρυσοί χορηγοί του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ είναι το Ίδρυμα της Coca-Cola στην Ατλάντα και η εταιρεία Ferrero Ελλάς. 

Τα νερά και οι χυμοί της εκδήλωσης ήταν ευγενική προσφορά της Coca-Cola Τρία Έψιλον με τον φυσικό χυμό Amita.

#########