ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Επιτακτική η ανάγκη σύμφωνα με μελέτες διεθνών οργανισμών η κατάρτιση των στελεχών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αλλά και των πολιτών για καταστάσεις εκτάκτων αναγκών. Καλύτερα εκπαιδευμένα στελέχη, εργαζόμενοι αλλά και πολίτες συμβάλλουν στην καλύτερη διαχείριση της κρίσης με αποτέλεσμα την ελάχιστη δυνατή απώλεια τόσο σε ανθρώπινες ζωές όσο και σε υλικές ζημιές. Είναι δυστυχώς αρνητικό γεγονός στατιστικά για την χώρα μας ότι βρίσκεται στις πρώτες χώρες στην Ε.Ε. στους πνιγμούς στην θάλασσα από διάφορες αιτίες.

Την ανάγκη αυτή για αξιόπιστη και έγκυρη κατάρτιση έρχεται να καλύψει ένα πρωτοποριακό ταχύρυθμο εκπαιδευτικό σεμινάριο στα αυστηρά πρότυπα της Ελληνικής Αεροπορίας και των αντιστοίχων στην Ε.Ε. Γιατί η ζωή είναι πιο ασφαλής όταν είμαστε προετοιμασμένοι και ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε τους εκάστοτε κινδύνους.

Η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων (ΠΕΠ) με την επιμέλεια της iForce Επικοινωνίες ΑΕ ανανεώνουν το ραντεβού με την ασφάλεια σε ένα δεύτερο κύκλο σεμιναρίων πανομοιότυπο με εκείνων που  έχει ήδη διεξαχθεί επιτυχώς και με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων σε πολλές χώρες παγκοσμίως με τίτλο Σεμινάριο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (Σ.Ε.Θ.Ε.).

Πέραν της ασφάλειας το σεμινάριο είναι και μια ευχάριστη εμπειρία για όλες τις ηλικίες για την ενδυνάμωση της προσωπικότητας και το χτίσιμο δεσμών εμπιστοσύνης μεταξύ εργαζομένων.

Το σεμινάριο συμπεριλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα και πρακτική εκπαίδευση στην θάλασσα. Οι εκπαιδευτές του προγράμματος είναι κάτοχοι πτυχίου ναυαγοσώστη, αυτοδύτη των ενόπλων δυνάμεων με πολύχρονη εμπειρία  στην θαλάσσια επιβίωση. Το κόστος του διήμερου σεμιναρίου είναι ιδιαίτερα προσιτό, όπως οφείλει να είναι και το δικαίωμα όλων στην πρόληψη και στην ασφάλεια.

Οι πόλεις στις οποίες θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο είναι οι εξής:

Αθήνα 20-21/05/2017, Πάτρα: 27-28/05/2017. Κέρκυρα: 3-4/06/2017. Ρόδος: 10-11/06/2017. Χανιά Κρήτης: 17-18/06/2017. Ηράκλειο Κρήτης: 24-25/06/2017. Καβάλα: 01-02/07/2017. Ηγουμενίτσα: 08-09/07/2017.   Βόλος: 22-23/07/2017.

 

Μεταξύ άλλων θα γίνει εκπαίδευση σε τάξη (έως 35 άτομα μέγιστο) στα εξής θέματα :  Σωστικά μέσα-λειτουργία Σωσιβίου,  επίδειξη υλικών survival kit , λειτουργία λέμβων 7-25 ατόμων, άνοιγμα λέμβους 7-25 ατόμων, επικίνδυνη θαλάσσια ζωή, κολύμβηση-επιβίβαση σε λέμβους, ιατρικά προβλήματα στην θαλάσσια επιβίωση – πρώτες βοήθειες, έρευνα – εντοπισμός – διάσωση, χρήση ειδών εντοπισμού διάσωσης κλπ. Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικα άτομα, στελέχη πολιτικής προστασίας Δήμων, Περιφερειών, Οργανισμών, πιλότους, πλήρωμα αεροπλάνων ή πλοίων, ιδιώτες με συχνή χρήση αεροπλάνων, πλοίων αλλά και σε κάθε άλλο άτομο που ενδιαφέρεται να έχει μια κατάρτιση στο αντικείμενο αυτό χωρίς διακρίσεις. Στο τέλος της εκπαίδευσης θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

 

LINKS:              www.iforce.gr, www.hellenicpilotsassociation.org