Άμεση είναι η κινητοποίηση και η παρουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Λέσβο που συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες. Το νησί επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, προκειμένου να δει από κοντά τις ανάγκες που υπάρχουν και να ενημερωθεί σχετικά από τις αρμόδιες αρχές.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. μαζί με τον επικεφαλής της Δ.Ο.Ε.Σ. στην Ελλάδα, κ. Leon Prop, μετά την επίσκεψή τους στο Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Μυτιλήνη, όπου συνομίλησαν εκτενώς με τους Εθελοντές και το μόνιμο προσωπικό, οι οποίοι ήδη προσφέρουν υπηρεσίες. Όλοι μαζί επισκέφτηκαν τη νέα Δομή Φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. με τον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη και το Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, κ. Μάνο Λογοθέτη, ο κ. Αυγερινός δέχτηκε τα θερμά συγχαρητήρια για την παρουσία και το έργο που επιτελεί αδιαλείπτως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Συγχρόνως επιβεβαιώθηκε από τον κ. Υπουργό ότι ο Ε.Ε.Σ. είναι ο μόνος αξιόπιστος και διαχρονικός συνεργάτης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο Οργανισμός, πιστός στα ανθρωπιστικά ιδεώδη, συνεχίζει ακούραστα, τόσο με τους Εθελοντές, όσο και με το έμμισθο προσωπικό του, το ανθρωπιστικό του έργο σε όσους έχουν ανάγκη.