Η Ελληνική Εταιρεία Ερευνας και Εκπαίδευσης στην ΠΦΥ συνεχίζει για τρίτη χρονιά φέτος,    την ενημερωτική εκστρατεία  με τίτλο «Enjoy summer, enjoy sex enjoy safe sex».

 

Η εκστρατεία  έχει στόχο την ενημέρωση  ιατρών και κοινού  για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, τα οποία  αποτελούν ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας,  αφού 357.000.000 κρούσματα παρουσιάζονται παγκόσμια σε ετήσια βάση και η πλειονότητά τους δεν έχει κανένα σύμπτωμα ή παρουσιάζει ήπια  συμπτώματα. 500.000.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι έχουν έρπη γεννητικών οργάνων

 

Η καμπάνια περιλαμβάνει  διανομή  ειδικού ενημερωτικού εντύπου, που περιγράφει τα συνήθη σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τις μεθόδους πρόληψης τους, με την ευγενική χορηγία του Durex.

 

Το ενημερωτικό υλικό  θα διανεμηθεί σε μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας τόσο ιδιωτικές όσο και δημόσιες κυρίως τουριστικών περιοχών.  Η έναρξη της καμπάνιας έχει  γίνει από τον Πόρο στις 15-6-2018 και θα συνεχιστεί στο Πόρτο Χέλι, στην Πάρο, στην Ίο και στην Μύκονο.