Έκκληση προς τις εταιρείες να προσφέρουν ταινίες μέτρησης του σακχάρου κάνουν τα κοινωνικά ιατρεία, αφού οι ανασφάλιστοι και αρρύθμιστοι διαβητικοί είναι πολύ εύκολο να υποτροπιάσουν και να οδηγηθούν σε νεφροπάθεια. Το πλέον τραγικό είναι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του δήμου Περιστερίου, ότι οι μισοί από τους 400.000 κατοίκους της περιοχής είναι ανασφάλιστοι. Για το λόγο αυτό θεωρείται κοινωνική ευεργεσία οι προσφορά των 5000 δωρεάν εργαστηριακών εξετάσεων πλήρους αιματολογικού ελέγχου, σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Βόλο, με στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση πιθανών επιπλοκών, σε ανασφάλιστους ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2

Το QualityNet Foundation, το Δίκτυο Υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών, με την ευγενική υποστήριξη της Novartis Hellas, στο πλαίσιο της Εθνικής Εμβέλειας Προγράμματος για την προώθηση της Κοινωνικής Υπευθυνότηταςστον άξονα Υγεία, υλοποιούν την πρωτοβουλία «Προσέχω το διαβήτη μου»

.

 

Το πρόγραμμα «Προσέχω το Διαβήτη μου», το οποίο τελεί υπό τις αιγίδες της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας, θα ξεκινήσει στα τέλη Ιουνίου και αναμένεται να διαρκέσει έως και τον Δεκέμβριο του 2014.

 

Σημαντικοί συνεργάτες για την υλοποίηση του προγράμματος είναι επιλεγμένα κοινωνικά ιατρεία σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Βόλο, όπου οι ασθενείς θα ενημερώνονται σχετικά και θα λαμβάνουν τις εξετάσεις τους από τους αρμόδιους γιατρούς, καθώς και η Βιοατρική, στις μονάδες της οποίας θα πραγματοποιούνται οι διαγνωστικές εξετάσεις.

 

Ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρίας, Δρ. Θεοφάνης Αποστόλου, υπογράμμισε τη σημασία της πρόληψης για την εμφάνιση της νόσου του Σακχαρώδη Διαβήτη Τυπου 2 «Αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η πρόληψη της εμφάνισης της νόσου. Πρωτοβουλίες, όπως αυτή της εταιρείας Novartis θα βοηθήσουν στην ανίχνευση ασθενών που ενδεχομένως έχουν ή θα αναπτύξουν νεφροπάθεια του Διαβήτη και θα δώσουν την ευκαιρία στο κοινό να κατανοήσει τις επιπλοκές του. Επιπρόσθετα θα βοηθήσουν τους ανασφάλιστους που έχουν αυξηθεί μετά από την τελευταία οικονομική κρίση της πατρίδας μας».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρίας, Γιώργος Μαστοράκος αναφέρθηκε στη στήριξη του προγράμματος «Ο λόγος που δώσαμε την αιγίδα μας στο πρόγραμμα «Προσέχω το Διαβήτη μου» είναι γιατί πρόκειται για μία κοινωνική δράση για το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 που αποτελεί μια επιδημία για το δυτικό κόσμο. Ο σακχαρώδης διαβήτης δεν  αφορά μόνο τους ασθενείς και το σύστημα υγείας, αφορά όλη την κοινωνία και η ευθύνη για την αντιμετώπισή του πρέπει είναι συλλογική».

#########