Το βράδυ της Κυριακής (12/2), το κομβόι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή του, παραδίδοντας, σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα, 40 τόνους ανθρωπιστικού υλικού στο Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, προκειμένου να διατεθούν άμεσα στους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού.

Συγκεκριμένα, το κομβόι του Ε.Ε.Σ (τρία φορτηγά – διασωστικό όχημα), το οποίο συνοδεύτηκε από όχημα της τουρκικής αστυνομίας καθ΄ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, παρέδωσε με ασφάλεια 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας (τρόφιμα μακράς διάρκειας, σκηνές, κουβέρτες υπνόσακους, είδη ατομικής υγιεινής κ.α.) στις αυστηρά φυλασσόμενες  αποθήκες της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου στο Γκαζιαντέπ, ακολουθώντας όλα τα αυστηρά πρωτόκολλα και τις απαραίτητες διαδικασίες (logistics) που επιβάλει η Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου. Οι εκπρόσωποι της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου και των τοπικών αρχών υποδέχθηκαν συγκινημένοι και με θερμούς εναγκαλισμούς τους εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες και το προσωπικό του Ε.Ε.Σ. και τους ευχαρίστησαν για την αγάπη και την αλληλεγγύη του Ελληνικού λαού σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα τους. Η ανθρωπιστική αποστολή του Ε.Ε.Σ. θα επιστρέψει στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατό ώστε να ξεκινήσει άμεσα η δεύτερη αποστολή προς ενίσχυση των πληγέντων.

H παράδοση του ανθρωπιστικής αποστολής του Ε.Ε.Σ.  εδώ: https://youtu.be/piE4L4VO59Q

Για να δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.redcross.gr/

#########