57 εμπερίστατοι ηλικιωμένοι εξετάστηκαν σήμερα στον Αγ.Σαββα Βοτανικού από εθελοντές γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και την Κινητή Μονάδα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, στα πλαίσια του προγράμματος του ΣΚΑΙ «όλοι μαζί μπορούμε και στην 3η ηλικία» που πραγματοποιείται κάθε Κυριακή σε συνεργασία με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής σε 20 ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

 

Η κλινική και οι εργαστηριακές εξετάσεις αφορούσαν τον προληπτικό ιατρικό έλεγχο της 3ης ηλικίας για την Πρόληψη της Οστεοαρθρίτιδας και την Εκτίμηση του Καρδιαγγειακού Κινδύνου, στα πλαίσια των οποίων έγινε καρδιολογική εξέταση, καρδιογράφημα, μέτρηση χοληστερίνης, μέτρηση γλυκόζης νηστείας, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, καθώς και κλινικός έλεγχος για αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα και εκτίμηση αυχενικού συνδρόμου.

Μετά τις εξετάσεις, δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες ιατρικής παρακολούθησης στους παραμελημένους ενορίτες, ενώ πολλοί εξ αυτών παραπέμφθηκαν λόγω ευρημάτων για πιο εξειδικευμένο έλεγχο στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Στα πλαίσια της δράσης «όλοι μαζί μπορούμε», ο ΣΚΑΙ και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ανέλαβαν την υιοθέτηση των ανασφάλιστων χρονίως πασχόντων για την φαρμακευτική τους κάλυψη.

Επόμενος σταθμός είναι την Κυριακή 6 Απριλίου ο Ιερός Ναός Αγ.Τριάδος στον Κεραμικό.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, στο πέρας των εξετάσεων, δήλωσε: «Είμαστε στα μέσα του προγράμματος, κατά το οποίο έχουν ήδη εξεταστεί 550 συμπολίτες μας της 3ης ηλικίας, ανασφάλιστοι και άποροι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μας. Το πρόγραμμα συνεχίζεται στις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μέχρι την πιλοτική ολοκλήρωσή του. Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές γιατρούς μας για τη συμμετοχή τους και όλες τις ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη στήριξη τους. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε όλοι οι Έλληνες να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην Πρόληψη και στην Α’βαθμια Περίθαλψη»

«Με την Ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κκ Ιερώνυμου Β ξεκινήσαμε αυτό το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής για την 3η ηλικία στους ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής με την Κινητή μας Μονάδα, κάθε Κυριακή, για να στηρίξουμε τους εμπερίστατους που υποφέρουν και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, ιδιαίτερα όταν αυτοί είναι αβοήθητοι, αδύναμοι και ηλικιωμένοι» επεσήμανε ο Διευθυντής του Φιλανθρωπικού οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ Κωστής Δήμτσας.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί 9-5 καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, 3ο όροφο και παρέχει Πρωτοβάθμια Περίθαλψη σε ανασφάλιστους ασθενείς. Τηλέφωνο επικοινωνίας και ραντεβου: 213 011 7390 και 210 3847374. Παράλληλα, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου χορηγεί φάρμακα κάθε μέρα εκτός Τρίτης. Τηλέφωνο επικοινωνίας Κοινωνικού Φαρμακείου 213 011 7371 (υπεύθυνη φαρμακοποιός κα Παπαπροκοπίου Αννα). Πληροφορίες για το πρόγραμμα στήριξης της 3ης ηλικίας στα τηλέφωνα 6946 060910 και 213 011 7363 (υπεύθυνη προγράμματος κα Μελιάδου Ελένη)