Το Ινστιτούτο Prolepsis διοργάνωσε ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Εκπαίδευση και κατάρτιση χειριστών τροφίμων για τη διασφάλιση θρεπτικών γευμάτων υψηλής ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας». Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα ευρήματα και τα εκπαιδευτικά εργαλεία του ευρωπαϊκού προγράμματος e-SAFE, τα οποία απευθύνονται σε μάγειρες, σεφ, προσωπικό κουζίνας, χειριστές τροφίμων, βιομηχανίες τροφίμων, παρόχους επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης κ.ά.

Ειδικοί επιστήμονες από το Γενικό Χημείο του Κράτους και το Τμήμα Υγιεινής και Υγειονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Υγείας θα μιλήσουν για τα περιστατικά εσφαλμένης διαχείρισης τροφίμων που εντοπίζονται πιο συχνά, τα αλλεργιογόνα τρόφιμα, καθώς και για ελεγκτικές διαδικασίες. Ο σεφ Πάνος Ιωαννίδης θα παρέχει πρακτικές συμβουλές, εστιάζοντας στο τι πρέπει να προσέχουν οι επαγγελματίες σε όλα τα στάδια προετοιμασίας των γευμάτων.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-SAFE, στο οποίο συμμετέχει το Ινστιτούτο Prolepsis, ανέπτυξε ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο βοηθάει τους επαγγελματίες που απασχολούνται στον κλάδο των υπηρεσιών σίτισης και εστίασης να βελτιώσουν τις καθημερινές τους πρακτικές.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-SAFE “Enhance saferand  healthier meals through food handlers’ education and training”, το οποίο ολοκληρώνεται στις 31/8/2023,  χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ERASMUS+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μαζί με το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετέχουν στην κοινοπραξία του e-SAFE οι οργανισμοί: The Polish Farm Advisory and Training Centre not-for-profit Sp. z o. o., Miastkowo (Συντονιστής του προγράμματος, Πολωνία), ISEKI-Food Association (Αυστρία), Center for Social Innovation – CSI (Κύπρος), Italian Cuisine di Gianluca Pardini (Ιταλία), Kauno maisto pramones ir prekybos mokymo centras (Λιθουανία). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: e-safe-project.eu

#########