Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τονίζει την επείγουσα ανάγκη να ενισχυθούν οι δομές υγείας για να σηκώσουν το βάρος της επιδημίας και καλεί τον ιατρικό κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια για την υγειονομική θωράκιση της χώρας.

Ο ΙΣΑ καλεί τους ελευθεροεπαγγελματίες μέλη του να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας και να συνδράμουν στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Οι ιδιώτες γιατροί έχουν αποδείξει το υψηλό αίσθημα ευθύνης κατά τη διάρκεια της κρίσιμης αυτής περιόδου και θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με υπευθυνότητα.

Ο ΙΣΑ θα συμβάλλει στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας προκρίνοντας την εθνική προσπάθεια και την προστασία του πολίτη, παρά το γεγονός ότι πάγιο αίτημά του αποτελεί η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων. Επίσης ζητά η σύμβαση να είναι για χρονικό διάστημα ενός έτους και να καταβάλλεται αμοιβή για τις εφημερίες και τις βιντεοκλήσεις.

Παράλληλα, εμμένει στις πάγιες θέσεις του για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθώς και αναπροσαρμογή των μισθών του ιατρικού προσωπικού του ΕΣΥ, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης και δίνει με αυταπάρνηση τον αγώνα ενάντια στην επιδημία.

«Σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Ο ιατρικός κόσμος απέδειξε το υψηλό αίσθημα ευθύνης στηρίζοντας με αυταπάρνηση το σύστημα υγείας όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα. Η μάχη ενάντια στην επιδημία θα κριθεί από την οργάνωση και την αντοχή των δομών υγείας. Σε αυτή την εθνική προσπάθεια πρέπει να συμβάλλουμε όλοι», τονίζει ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης.

Σημειώνεται ότι αύριο Πέμπτη ώρα 19μ.μ θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τηλεδιάσκεψη, παρουσία του Υπουργού Υγείας Β. Κικίλια, των προεδρείων των Ιατρικών Συλλόγων, των Επαγγελματικών Ενώσεων και των Ιατρικών Εταιριών της χώρας, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη, με θέμα το συντονισμό και την συνεργασία των Φορέων για την επιδημία.