Με το σύνθημα «Κάθε βήμα σου μετράει»,  η SANOFIστο πλαίσιο της φετινής εκστρατείας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη (World Diabetes Day – WDD) διοργανώνει  εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση όλων σχετικά με την πρόληψη και τη σωστή διαχείριση του Διαβήτη, αλλά και την ενημέρωση σχετικά με τη σημασία της σωματικής άσκησης. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας. 

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η συλλογή 1.000.000 βημάτων. Η SANOFI θα μετατρέψει τα συνολικά βήματα σε χρηματικό ποσό για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η συλλογή των  1.000.000 βημάτων θα επιτευχθεί:

  • Με  τη συμμετοχή σας στον Περίπατο στο Κτήμα Συγγρού, Μαρούσι, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 από τις 10:00-14:00 μέσα από τις διαδρομές απόστασης 2, 4 ή 6 χλμ. Σημείο συνάντησης έναντι Κτήματος Συγγρού-«Αμαλίειο Οικοτροφείο».
  • Με τη συλλογή «ηλεκτρονικών βημάτων»  μέσα από το www.vimatagiatodiaviti.gr, facebook, twitter, instagram. Με κάθε κίνηση “share”, “like”, “tweet” θα μαζεύονται 3 ηλεκτρονικά βήματα. Επίσης θα μπορούν όσοι θέλουν να ανεβάσουν φωτογραφία τους από το Instagram
    #vimatagiatodiaviti, μαζεύοντας με αυτή την ενέργεια επιπλέον 5 ηλεκτρονικά βήματα. 

Σκοπός των φετινών  εκδηλώσεων είναι η  ανάδειξη  της συμβολής της σωματικής άσκησης στον έλεγχο του σακχάρου αίματος και η  προτροπή των πολιτών προς ένα καλύτερο και πιο υγιεινό τρόπο ζωής, εστιασμένο στην άσκηση. Με βάση τα επιστημονικά δεδομένα, η άσκηση για τουλάχιστον 30 λεπτά ημερησίως μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2 σε ποσοστό 35-40%. 

Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη διοργανώνονται από την Παγκόσμια  Ομοσπονδία για το Διαβήτη (International Diabetes Federation – IDF) και τις κατά τόπους εταιρείες–μέλη της. Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη – WDD θεσπίστηκε το 1991 από την IDF και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας – WHO, ως ανταπόκριση στις αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με την εντεινόμενη απειλή που συνιστά πλέον ο διαβήτης για την υγεία της ανθρωπότητας. Η φετινή εκστρατεία για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη αποτελεί μέρος ενός πενταετούς προγράμματος με ιδιαίτερη έμφαση στην «Εκπαίδευση και Πρόληψη του Διαβήτη». 

Από Σακχαρώδη Διαβήτη πάσχουν περισσότεροι από 360 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως. Σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις, ο αριθμός αυτός συνεχίζει να αυξάνεται και υπολογίζεται  ότι θα  ξεπεράσει τα 550 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο το 2030. Τόσο η Ευρωπαϊκή Διαβητολογική Εταιρεία – EASD, όσο και η Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία – ADA, προτείνουν ως  στόχους της γλυκαιμικής ρύθμισης για κάθε άτομο με Διαβήτη τη διατήρηση επιπέδων σακχάρου στο αίμα 90–130 mg/dL σε νηστεία και λιγότερο από 180 mg/dL σε διάστημα δύο ωρών μετά το κύριο γεύμα, έτσι ώστε να υπάρχει επαρκής έλεγχος του Διαβήτη και να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος εμφάνισης των επιπλοκών του. Σήμερα, υπάρχουν αποτελεσματικά και ασφαλή φάρμακα, που βοηθούν τα άτομα με Διαβήτη να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή.

 

Λαμβάνοντας υπόψη τη ραγδαία αύξηση της επίπτωσης του Διαβήτη σε όλες τις χώρες, είναι προφανές ότι πρέπει να καταβληθούν  μεγαλύτερες προσπάθειες για την εκπαίδευση όλων σχετικά με το Διαβήτη Τύπου 2, αλλά και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής του. Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, που βασίζεται στη σωστή σωματική άσκηση, έχει μεγάλη σημασία και για το Σακχαρώδη Διαβήτη, καθώς συμβάλλει στην επίτευξη γλυκαιμικού ελέγχου. 

Περισσότερες πληροφορίες  για τις εκδηλώσεις μπορείτε να βρείτε στο Διαδίκτυο και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης :

www.vimatagiatodiaviti.gr

#########