Άφησε την τελευταία του πνοή πριν από λίγο ο γνωστός δημοσιογράφος, πολιτικός και πρόεδρος των Νεφροπαθών Γιώργος Καστρινάκης.

Μεγάλη απώλεια ο χαμός του Γιώργου για όσους τον γνωρίζαμε. Παλέψαμε μαζί του για μια καλύτερη ποιότητα στη ζωή των ασθενών στη χώρα, για ένα καλύτερο σύστημα Υγείας. Από τον Αύγουστο έδινε την τελευταία, όπως φάνηκε, μάχη για τη ζωή του στο Λαϊκό νοσοκομείο.

Ο Γιώργος Καστρινάκης γεννήθηκε το 1956 στο χωριό Στύλος του Ν. Χανίων κι ήταν εδώ και δεκαετίες έναν από τους ακούραστους πρωτεργάτες των αγώνων για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, καθώς και ο ίδιος υπέφερε  από νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου.

Ήταν διακεκριμένος δημοσιογράφος και μάλιστα αθλητικογράφος και πρόεδρος της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών» και συνιδρυτής του τριτοβάθμιου οργάνου εκπροσώπησης των πολιτών με αναπηρία, της ΕΣΑΜΕΑ. Το 1989 εξέδωσε βιβλίο με τον τίτλο «Θέλω να ζήσω» με στόχο την ενημέρωση της κοινής γνώμης για το πρόβλημα της χρόνιας νεφρικής νόσου και τη δωρεά ιστών και οργάνων το οποίο έχει πραγματοποιήσει 19 εκδόσεις, με συνολικό τιράζ 62.000 αντίτυπα.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό πότε και που θα τελεσθεί η νεκρώσιμος ακολουθία.

Γιώργο μου καλό ταξίδι στη γειτονιά των αγγέλων και σ’ ευχαριστώ για τη φιλία και τη συνεργασία σου όλα αυτά τα χρόνια. Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη σου οικογένεια.

 

Ανθή Αγγελοπούλου[ytp_video source=”sTmo-h-AoiY”]