Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Αμαρουσίου εσπερίδα με θέμα ‘’Δημογραφικό Πρόβλημα – Υπογεννητικότητα, στήριξη νέων ζευγαριών και φυσικοί μέθοδοι τεκνοποίησης και επιλογής φύλου”. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του θέματος και παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του δήμου για τους δημότες όπως είναι η κατά 50% μείωση των δημοτικών τελών στις τρίτεκνες οικογένειες και η πλήρη απαλλαγή τελών στις πολύτεκνες οικογένειες. Επίσης τόνισε ότι η ελληνική κοινωνία και κυρίως το ελληνικό κράτος, η Πολιτεία οφείλει να σκύψει με αγάπη και ενδιαφέρον πάνω στα προβλήματα των νέων οικογενειών. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Χάρης Πασβαντίδης, π. Αναπληρωτής Νομάρχης Αθηνών ο οποίος τόνισε αναφέροντας την επίκαιρη φράση του Καποδίστρια ότι δυστυχώς επτωχεύσαμεν ενώ ξεχνούμε ότι στη συνέχεια είπε ότι η Ελλάδα προώρηστε να ζήση και θα ζήση

.

 

Το δημογραφικό θέμα αποτελεί θέμα ύψιστης προτεραιότητας για την ελληνική κοινωνία και για την αυτή καθεαυτή συνέχιση της ιστορίας μας. Η εκπρόσωπος της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας κυρία Σταυρούλα Κατσιρέλου, αναφέρθηκε στα στατιστικά στοιχεία της υπηρεσίας και συγκεκριμένα στην πτώση των γεννήσεων από 200.000 το 1931  σε περίπου 100.000 το 2008, στην πτώση του δείκτη γονιμότητας από 2,4 το 1973 σε 1,5 το 2008 με παράλληλη αύξηση όλων των δεικτών γήρανσης του πληθυσμού.

Στη συνέχεια ο Φωκίων Ζαϊμης από τις εκδόσεις Κερπινή ανέφερε ότι το θέμα της εκδήλωσης είναι από τα σημαντικότερα της νεότερης ελληνικής ιστορίας και έχει επιπτώσεις οικονομικές, κοινωνικές αλλά και ιστορικές, προσθέτοντας μια ακόμη παράμετρο στο δημογραφικό πρόβλημα, αυτό της περιφερειακής διάστασης (υπο-ανάπτυξης). Τόνισε ότι αν θεωρούμε ότι στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις το πρόβλήμα είναι μεγάλο τότε στην περιφέρεια και ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες περιοχές από τα αστικά κέντρα το πρόβλημα παίρνει διαστάσεις καταστροφικές. Πρότεινε να δοθεί ειδική μέριμνα για να στηριχθεί το νέο ζευγάρι με παιδιά με ουσιαστικά μέτρα και όχι με γενικότητες θεωρώντας το πολύ πιο σημαντικό από το συνταξιοδοτικό θέμα που συζητείται στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου για το ασφαλιστικό.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Δρ. Νικηφόρος Κλήμης συγγραφέας του βιβλίου «ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΟΡΙ  Η΄ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ‘‘ΚΕΡΠΙΝΗ’’ αναφέρθηκε στην χρηστικότητα του βιβλίου τόσο στον τρόπο τεκνοποίησης όσο και στην επιλογή του φύλου. Επίσης αναφέρθηκε εκτενώς και σε ζητήματα ηθικής όπως η αντίθεσή του στην καταστροφή εμβρύων (για την επιλογή φύλου) ενώ μετά το τέλος της εκδήλωσης απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού.

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο ανήσυχο πνεύμα, την επιστημονική πληρότητα και το απαράμιλλο ήθος του Δρ. Νικηφόρου Κλήμη ο οποίος έχει προσφέρει ένα ολοκληρωμένο και σημαντικό έργο στον τομέα της έρευνας γύρω από την γυναικολογία και μαιευτική με βάση έγκυρες ξένες έρευνες και συμπεράσματα που ωστόσο τα έχει προσαρμόσει με βάση την εμπειρία του (2.500 γεννήσεις) στην ελληνίδα γυναίκα.

Βασικά σημεία και απαντήσεις που δίνει το βιβλίο είναι στα ακόλουθα ερωτήματα:
Πως μπορεί να τεκνοποιήσει το νέο ζευγάρι;
Μπορούμε να επιλέξουμε το φύλο των παιδιών μας(χωρίς φάρμακα);
Ποια είναι η φυσιολογία του άνδρα και της γυναίκας (με φωτογραφίες);
Πώς θα διαλέξω το φύλο του παιδιού μου;
Ποιοι είναι οι κρίσιμοι παράγοντες για την σύλληψη και την επιλογή του φύλου;
Επηρεάζει η διατροφή την επιλογή του φύλου;

Την εκδήλωση συντόνισε η έγκριτος δημοσιογράφος και συγγραφέας πολλών ιατρικών βιβλίων Εύα Ντελιδάκη και χαιρέτισε ο στρατηγός Εμμανουήλ Κοτάκης, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Άδωνι-Σπυρίδωνα Γεωργιάδη.

#########