Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός χώρα της ΕΕ εν έτει 2022, να αντιμετωπίζει έλλειψη φαρμάκων ζωτικής σημασίας για τους πολίτες της, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή ο κατάλογος των ελλείψεων να μεγαλώσει! Δυστυχώς μιλάμε για την Ελλάδα και την έλλειψη φαρμάκων όπως γ΄σφαιρίνη και ηπαρίνη, αλλά και άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα, θέμα για το οποίο η ΕΣΑμεΑ έχει παρέμβει ήδη, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος υπεύθυνος είτε να πει που εδράζεται το πρόβλημα, είτε να λύσει το πρόβλημα, είτε να παραιτηθεί!

Δημοσιεύματα του Τύπου κάνουν λόγο για «πόλεμο» μεταξύ ΕΟΦ και ΙΦΕΤ, για σκάνδαλα, για τον υπουργό Οικονομικών να διατάζει ελέγχους, για τον υπουργό Υγείας να συγκαλεί συσκέψεις, αλλά δεν υπάρχει ούτε μία επίσημη ανακοίνωση, την ώρα που οι ζωές συμπολιτών μας κινδυνεύουν να χαθούν κάθε λεπτό. Η έλλειψη υπευθυνότητας αλλά και συνείδησης αγγίζει πλέον όχι μόνο την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Φαρμάκου του Υπουργείου Υγείας, όχι μόνο τον υπουργό Υγείας, ως άμεσο πολιτικό προϊστάμενο, αλλά και την ίδια την ηγεσία της Κυβέρνησης, που φαίνεται να ποιεί την νήσσαν στο συγκεκριμένο θέμα.

Η ΕΣΑμεΑ, οι οργανώσεις της, οι Έλληνες πολίτες απαιτούν να δοθεί ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ. Επαναλαμβάνουμε ότι αυτό που συμβαίνει είναι αδιανόητο για χώρα της ΕΕ το 2022: να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές εξαιτίας επικίνδυνης ανευθυνότητας.

#########