Προληπτικές εξετάσεις στις 6 Μαρτίου για όλες τις γυναίκες διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων της Μαιευτικής- Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου νοσοκομείου σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

 

Ο Σύλλογος Φίλων  Μαιευτικής- Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου νοσοκομείου με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) προσφέρει στις 6 Μαρτίου 2020 -σε συνεργασία με τη Β’ Πανεπιστημιακή Γυναικολογική και Μαιευτική Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου- δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις, εξέταση μαστού και εμβολιασμούς για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

 

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

 

Η δράση αυτή με θέμα «Δίπλα στη γυναίκα», αποσκοπεί στο να ενημερωθούν τα κορίτσια και οι νέες γυναίκες για την αναγκαιότητα του εμβολίου ΗPV και παράλληλα να εμβολιασθούν καθώς και να διεξαχθεί τεστ ΠΑΠ και ψηλάφηση μαστού σε όλες τις γυναίκες που το επιθυμούν.

 

Η ενημερωτική καμπάνια θα λάβει χώρα στα 6 Μαρτίου έξω από τους σταθμούς του μετρό «Σύνταγμα» και Μέγαρο Μουσικής από τις 9:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ.

 

Οι εξετάσεις θα περιλαμβάνουν τεστ ΠΑΠ, ψηλάφηση μαστού και εμβολιασμό για τον HPV από γυναικολόγους, ενώ εθελοντές για την ενημέρωση θα είναι Ιατροί της Πανεπιστημιακής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου και φοιτητές Ιατρικής και Μαιευτικής.

 

Οι γυναίκες που θα ενδιαφερθούν θα προωθηθούν στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, Βασιλίσσης Σοφίας 76, όπου θα γίνονται από τις 9:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ. το εμβόλιο και οι εξετάσεις δωρεάν και χωρίς ραντεβού.

 

Για τις γυναίκες που δεν θα καταφέρουν να προσέλθουν στο Αρεταίειο Νοσοκομείο την ημέρα της δράσης «Δίπλα στην γυναίκα», παρέχεται η δυνατότητα πραγματοποίησης των αντίστοιχων εξετάσεων και εμβολιασμού για το HPV σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Υγείας και Παιδείας του Δήμου Αθηναίων- στα δημοτικά ιατρεία του Δήμου Αθηναίων από τις 9 έως τις 13 Μαρτίου 2020.

 

Οι διευθύνσεις των Δημοτικών Ιατρείων:

  • ΣΟΛΩΝΟΣ 78 – ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210-3626587
  • ΦΑΝΟΣΘΕΝΟΥΣ & ΦΡ. ΣΜΙΘ-Ν. ΚΟΣΜΟΣ, ΤΗΛ. 210-9239865
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ-ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ, ΤΗΛ. 210-3427515
  • ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΟΣ & ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ-ΚΟΛΩΝΟΣ, ΤΗΛ. 210-5121921
  • ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ 4-ΠΑΤΗΣΙΑ, ΤΗΛ. 210-2015510-1
  • ΧΑΝΙΩΝ 4Β-ΚΥΨΕΛΗ, ΤΗΛ. 2108236200 & 210-8836200

 

 

Ο Σύλλογος Φίλων Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταιείου Νοσοκομείου

 

Ο Σύλλογος Φίλων Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταιείου Νοσοκομείου ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Δεκέμβριο του 2019 με στόχο την ανάδειξη και την έμπρακτη υποστήριξη του έργου της κλινικής, μέσα από δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, προσέλκυσης δωρεών, προβολής καίριων ζητημάτων δημόσιας υγείας κ.ά.

 

Όπως αναφέρει η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μαιευτικής- Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταιείου Νοσοκομείου κα Πόπη Καλαϊτζή, «η πρώτη δράση του Συλλόγου μας αποτελεί μια ενέργεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης αλλά και συμβολής στην ενίσχυση της δημόσιας υγείας. “Η πρόληψη σώζει ζωές”. Θέλουμε να αναδείξουμε αυτό το μήνυμα, ώστε κάθε γυναίκα να βάλει στη ζωή της απλές διαδικασίες που θα προστατεύσουν την υγεία και τελικά ζωή της. Καλούμε τις γυναίκες να έρθουν και να εξεταστούν προληπτικά στο Αρεταίειο στις 6 Μαρτίου. Με αφορμή τη συμβολική Ημέρα της Γυναίκας να κάνουν ένα πολύτιμο -ουσιαστικό δώρο στον εαυτό τους.

 

Ως Σύλλογος, ξεκινήσαμε πολύ πρόσφατα τη λειτουργία μας, δίπλα σε μια πολύ δραστήρια και καινοτόμο κλινική ενός ιστορικού δημόσιου νοσοκομείου, θέλοντας να συμβάλουμε, με τις όποιες δικές μας δυνάμεις, στην επιτυχία, την εξέλιξη και την ανάδειξη του σημαντικού έργου της. Διότι πιστεύουμε ότι οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες οφείλουμε να είμαστε ενεργοί πολίτες».

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Σύλλογο Φίλων Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταιείου Νοσοκομείου και τη δράση «Δίπλα στη Γυναίκα» μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook και στη σχετική εκδήλωση.

 

#########