Η «Στόχος – Πρόληψη»  οργάνωσε με επιτυχία το περίπτερο δωρεάν ψηλάφησης μαστού στο μετρό Συντάγματος την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου. 600 γυναίκες υποβλήθηκαν σε κλινικό έλεγχο μαστού από 18 ειδικευμένους επιστήμονες που συμμετείχαν εθελοντικά με ειλικρινές ενδιαφέρον και φροντίδα βοηθούμενοι από 18  εθελόντριες νοσηλεύτριες του «Ερυθρού Σταυρού» οι οποίες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους.  Φυσικά, η ενέργεια  δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την προσφορά των εθελοντών που κάθε χρόνο δίνουν ζωηρό «παρών» σε όλες τις δράσεις μας.

Φέτος μάλιστα, για πρώτη φορά, στην εν λόγω δράση, προστέθηκε και η ενημέρωση του ανδρικού κοινού για τον καρκίνο του προστάτη από εξειδικευμένους ανδρολόγους – ουρολόγους που βρέθηκαν μαζί μας για αυτό τον σκοπό.

Η Πρόεδρος του «Στόχου», κυρία Μαριλένα Στρατοπούλου, μετά το πέρας της δράσης δήλωσε: «Για μία ακόμη φορά πετύχαμε το στόχο μας να διαδώσουμε το μήνυμα της αξίας της πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν συγκλονιστική, αλλά το πιο αισιόδοξο μήνυμα ήταν το υψηλό ποσοστό των νέων γυναικών που επισκέφθηκαν το περίπτερό μας, γεγονός που υποδηλώνει ότι η πρόληψη έχει μπει στη ζωή και των νεότερων γυναικών».

Μέγας Χορηγός του περιπτέρου ψηλάφησης ήταν η Εθνική Ασφαλιστική, χάρη στην ανεκτίμητη συνεισφορά της οποίας έγινε εφικτό και φέτος να υλοποιηθεί η δράση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλεται και στον Τομέα Καλλυντικών της Henkel Hellas και στην ελληνική αλυσίδα σουπερμάρκετ My market, για την πολύτιμη υποστήριξή τους σε αυτό το τόσο σημαντικό έργο του «Στόχου». Στο πλευρό του Οργανισμού για ακόμη μία χρονιά, και η Euroline Style της Eurobank που στηρίζει το «Στόχο» από το 2002.

 

 

 

#########