Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», με δωρεά του στο New York Hospital Queens (NYHQ), θα χρηματοδοτήσει τη λειτουργία του Ελληνοαμερικανικού Προγράμματος Ανταλλαγής Ιατρικής Επειγόντων Περιστατικών (Hellenic American Emergency Medicine Exchange – HAEME) για τα επόμενα πέντε χρόνια. Κάθε χρόνο, το νοσοκομείο θα εκπαιδεύει τέσσερις ιατρούς από την Ελλάδα στα βασικά σημεία της ιατρικής επειγόντων περιστατικών, επιτρέποντάς τους να προσφέρουν υψηλότερης ποιότητας φροντίδα σε ασθενείς στην Ελλάδα.

 

 

Ως κοινοτικό εκπαιδευτικό νοσοκομείο, το NYHQ έχει μακρά και επιτυχημένη ιστορία στην εκπαίδευση ιατρών από όλον τον κόσμο. Το Κουίνς είναι μία από τις πιο ποικιλόμορφες κοινότητες των Η.Π.Α. και τόπος διαμονής μεγάλου αριθμού ατόμων ελληνικής καταγωγής, στα οποία περιλαμβάνονται και πολλά μέλη του ιατρικού προσωπικού, καθώς και ασθενείς του νοσοκομείου. Το πρόγραμμα ιατρικής εκπαίδευσης περιλαμβάνει ένα πλήρως διαπιστευμένο πρόγραμμα ειδίκευσης στην ιατρική επειγόντων περιστατικών. Το NYHQ είναι επίσημο Κέντρο Τραύματος Επιπέδου Ι και διαθέτει όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό και το προσωπικό για την αντιμετώπιση βαρύτατων τραυματισμών. Το περασμένο έτος, νοσηλεύθηκαν 115.000 άτομα μέσω του τμήματος εκτάκτων περιστατικών.

 

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» υποστηρίζει ένθερμα συνεργατικές προσπάθειες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και της ιατρικής, οι οποίες επιτρέπουν στους συνεργαζόμενους οργανισμούς να επιτύχουν σημαντικά αποτελέσματα, ανταλλάσσοντας επιστημονικές γνώσεις, ερευνητικό υλικό, θεραπείες και ιατρικές δεξιότητες. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος δήλωσε σχετικά: «νιώθουμε υπερήφανοι που μας προσφέρεται η ευκαιρία να υποστηρίξουμε τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα σε Έλληνες ιατρούς να αξιοποιήσουν τις δυνάμεις και την εμπειρογνωμοσύνη του NYHQ στην επείγουσα ιατρική και, συνεπώς, να ανταποκριθούν άμεσα και αποτελεσματικά στις υγειονομικές ανάγκες μεμονωμένων ατόμων και κοινοτήτων σε όλη την Ελλάδα».

 

Ο Michael Radeos, M.D., MPH, διευθυντής ερευνών του Τμήματος Επείγουσας Ιατρικής, ανέπτυξε το πρόγραμμα και θα είναι ο Διευθυντής του. «Η Ελλάδα δεν διαθέτει ακόμα ειδικότητα στην ιατρική περίθαλψη επειγόντων περιστατικών. Ως Ελληνοαμερικανός πρώτης γενιάς και ιατρός με ειδίκευση στο συγκεκριμένο τομέα και πιστοποίηση από το American Board, ήθελα να συμβάλλω στην ανάπτυξη εσωτερικού δικτύου προστασίας για ασθενείς στην Ελλάδα που χρειάζονται άμεση νοσηλεία για τραυματισμούς που απειλούν τη ζωή ή τα μέλη τους.»

#########