Δεδομένου ότι η μετακίνηση των προσφύγων και των μεταναστών από την Ελλάδα προς την Π.Γ.Δ.Μ. κινείται με αργούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα να παραμένουν καθηλωμένα στην περιοχή του μεθοριακού σταθμού Ειδομένης χιλιάδες άτομα και καθώς η θερμοκρασία τις νυχτερινές ώρες αγγίζει τους 0 βαθμούς Κελσίου, κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διένειμαν την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 400 υπνόσακους (sleeping bags) και στρώματα σε ισάριθμους εξυπηρετούμενους, προκειμένου να προστατευθούν από το κρύο, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μοιραστούν επιπλέον 1600 τεμάχια.

Επίσης, το διάστημα από 31 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου 2015, επαγγελματίες νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, Σαμαρείτες – Διασώστες και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μοίρασαν πακέτα με τρόφιμα, παιδικές τροφές, βρεφικά πακέτα, πακέτα με είδη ατομικής υγιεινής, κουβέρτες, μπουφάν και πόσιμο νερό σε περίπου 6.000 ωφελούμενους. Τα αγαθά αυτά προήλθαν από δωρεές πολιτών της Θεσσαλονίκης και του Φιλανθρωπικού Σωματείου της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα «ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ» προς το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης.

Στο συνοριακό σταθμό Ειδομένης ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι εδώ και μήνες παρών με επαγγελματικό και εθελοντικό προσωπικό, προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε όσους βρίσκονται σε ανάγκη. Με την υποστήριξη του Νορβηγικού, Γαλλικού και Καναδικού Ερυθρού Σταυρού, o E.E.Σ. λειτουργεί δύο κινητές ιατρικές μονάδες γενικής και γυναικολογικής φροντίδας, παρέχοντας πρωτοβάθμια περίθαλψη, πρώτες βοήθειες και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης στους νεοαφιχθέντες μετανάστες και πρόσφυγες.

#########