Δέκα σημαντικές διακρίσεις, οι οποίες υπογραμμίζουν εμφατικά το πνεύμα καινοτομίας, αειφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης, κατέκτησαν αντίστοιχα, προϊόντα, υπηρεσίες αλλά και η Στρατηγική των UNI-PHARMA & InterMed, φαρμακοβιομηχανίες του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ).

Τις 10 αυτές διακρίσεις οι UNI-PHARMA και InterMed κατέκτησαν το διάστημα Μάρτιος – Απρίλιος 2024 στο πλαίσιο των διοργανώσεων «Green Brand Awards», «Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς», «Προϊόν της Χρονιάς».

Η κυρία Ιουλία Τσέτη, Πρόεδρος και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), δήλωσε σχετικά: «Αυτό που μας χαρακτηρίζει στον ΟΦΕΤ, είναι ότι είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο της Καινοτομίας και της Αριστείας. Τα δέκα βραβεία και οι διακρίσεις που λάβαμε στο διάστημα δύο μηνών, για εμένα προσωπικά είναι ένα μήνυμα – επιβεβαίωση, ότι ο χώρος του επιχειρείν, με επένδυση στην Καινοτομία και Αριστεία μπορεί να έχει προστιθέμενη αξία και βιώσιμη ανάπτυξη».

Αναλυτικά, τα βραβεία που κατέκτησαν οι δύο φαρμακοβιομηχανίες στο πλαίσιο των αντίστοιχων θεσμών, είναι:

 1. ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2024

Στον μεγαλύτερο και σημαντικότερο θεσμό βράβευσης διεθνώς σχετικά με την καινοτομία καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών, βραβεύτηκαν δύο σκευάσματα της φαρμακοβιομηχανίας InterMed:

 • EVA INTIMA CERVASIL Granules και
 • THE SKIN PHARMACIST – sensitive skin

Τα σκευάσματα φέρουν πλέον το λογότυπο «Αναδείχθηκε Προϊόν της Χρονιάς 2024» καθώς ξεχώρισαν για την καινοτομία και το δημιουργικό τους πνεύμα, ως καταναλωτικά και χρήσιμα προϊόντα.

 1. ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 2024

Σε αυτή την ιδιαίτερης σημασίας εκδήλωση για τον ΟΦΕΤ όπου οι φαρμακοποιοί ψηφίζουν με αμιγώς επιστημονικά κριτήρια, οι UNI-PHARMA & InterMed, κατέκτησαν δύο PLATINUM και δύο GOLD βραβεία.

Ειδικότερα διακρίθηκαν τα ακόλουθα προϊόντα, καθώς και η Ομάδα Πωλήσεων της UNI-PHARMA:

 • Apotel Syrup in stick της UNI-PHARMA με PLATINUM βραβείο στην κατηγορία «Λανσάρισμα νέου προϊόντος φαρμακείου (ιατροτεχνολογικά – ΜΗΣΥΦΑ- OTC – Συμπληρώματα διατροφής)»
 • Ομάδα Πωλήσεων της UNI-PHARMA με GOLD βραβείο στην κατηγορία «Ομάδα Πωλήσεων που διακρίθηκε στα φαρμακεία»
 • Eva Intima Cervasil Granules της InterMed με GOLD βραβείο στην κατηγορία «Συμπληρώματα Διατροφής»
 • Unident Kids InterMed της InterMed με PLATINUM βραβείο στην κατηγορία «Design & Packaging προϊόντος φαρμακείου»
 • GREEN BRAND AWARDS 2024

Στον θεσμό που προάγει την καινοτομία σε προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες ανάπτυξης οι οποίες συμβάλλουν στην GREEN οικονομία και στο Eco Living, ο ΟΦΕΤ διακρίθηκε με τα ακόλουθα βραβεία:

 • Όμιλος Τσέτη: Αειφόρος Ανάπτυξη – Μία διαρκής υπενθύμιση, GOLD διάκριση

στην κατηγορία «3.1.3 Green Business / Industry Process»

 • UNI-PHARMA: Η πράσινη τεχνολογία δείχνει το δρόμο της βιωσιμότητας, GOLD διάκριση στην κατηγορία «3.1.1 Green Technology Concept»
 • Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη: Στρατηγική CSR με οικολογικό πρόσημο, BRONZE διάκριση στην κατηγορία «Green CSR»
 • UNI-PHARMA: Μειώνουμε το ανθρακικό μας αποτύπωμα, με BRONZE διάκριση στην κατηγορία «3.1.7 Low Energy Equipment»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2024»

 • EVA INTIMA CERVASIL GRANULES

To Eva Intima Cervasil Granules αποτελεί ένα ειδικά σχεδιασμένο προϊόν σε μορφή κοκκίων για πόσιμο διάλυμα, με εκλεκτική, ανοσοτροποιητική δράση έναντι της HPV λοίμωξης. Η σύνθεση του βασίζεται στο εκχύλισμα μανιταριού Shiitake ή AHCC, δραστική η οποία έχει κλινικά αποδειχθεί ότι συμβάλλει ανοσοτροποποιητικά επηρεάζοντας ειδικούς αμυντικούς παράγοντες, με αποτέλεσμα την ενίσχυση και επιτάχυνση της κάθαρσης του ιού. Τυχαιοποιημένη, διπλά τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Oncology απέδειξε την αποτελεσματικότητα του εκχυλίσματος μανιταριού σε ποσοστό μεγαλύτερο από 60%.

Συγκεκριμένα, 6 στις 10 γυναίκες μετά από 6μηνη καθημερινή λήψη του, αρνητικοποιήθηκαν στον ιό έναντι 9 στις 10 γυναίκες οι οποίες εντάχθηκαν στην ομάδα placebo και παρέμειναν θετικές. Η σημαντικότητα των αποτελεσμάτων ενισχύεται εξαιτίας του ιστορικού των γυναικών οι οποίες ήταν άνω των 30 ετών, με εμμένουσα λοίμωξη μεγαλύτερη των δύο ετών, από ογκογόνα στελέχη και με προκαρκινικές αλλοιώσεις μέχρι CIN2.

Το Eva Intima Cervasil Granules αποτελεί μια καινοτόμα επιλογή για διαχείριση της HPV λοίμωξης και στα δυο φύλα, χάρη στην πρακτική του πόσιμη μορφή, χαρακτηριστικό που συμβάλει σημαντικά στη διαχείριση της λοίμωξης με διαφορετικά σημεία εντόπισης των αλλοιώσεων.

 • THE SKIN PHARMACIST

Η σειρά Τhe Skin Pharmacist – sensitive skin– που αναπτύσσεται στα φαρμακευτικά εργαστήρια της InterMed, με τη καινοτόμο τεχνολογία ΙnterTech* και με υψηλής απόδοσης κλινικά μελετημένες φόρμουλες, προσφέρει μία αποτελεσματική λύση σε κάθε δερματικό ζήτημα!

*Η τεχνολογία InterTech αποτελεί την εγγύηση ποιότητας και αποτελεσματικότητας των προϊόντων της InterMed, καθώς ενημερώνει άμεσα και με σαφήνεια τον καταναλωτή για όλη τη τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί κατά την ανάπτυξη των προϊόντων αυτών. Η σφραγίδα ποιότητας InterTech, αναδεικνύει την τεχνογνωσία και έρευνα που ενσωματώνονται σε κάθε προϊόν ξεχωριστά, τονίζοντας τα αντίστοιχα γράμματα της λέξης TECH.

Ειδικότερα, η σειρά για ευαίσθητα δέρματα The Skin Pharmacistsensitive skin, περιέχει συνθέσεις με συστατικά φαρμακευτικού βαθμού καθαρότητας, τα οποία επιλέγονται με βάση την τεκμηριωμένη δράση που έχουν για την καλή υγεία της επιδερμίδας. Η δράση των συστατικών και των συνθέσεων ελέγχεται και τεκμηριώνεται με κλινικές μελέτες.

Η InterMed, χρησιμοποιεί συστατικά που έχουν τεκμηριωμένα οφέλη για το δέρμα, αποκλείοντας συστατικά που μπορεί να δημιουργήσουν  ερεθισμό ή ξηρότητα.

 

#########