… με τα ρομποτάκια τους 750 μαθητές/μαθήτριες και 150 προπονητές (εκπαιδευτικοί ή γονείς) από όλη την Ελλάδα στον 1ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με διεθνή συμμετοχή!  Με σύνθημα «Μένουμε Σπίτι Δημιουργικά» ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas την περίοδο της πανδημίας (από 1/4/– 31/5/2020) υλοποίησε τον πρωτοποριακό διαγωνισμό «Χορεύοντας την Άνοιξη»! Συνολικά 60 έργα από τα 250+ projects τα οποία κατατέθηκαν, προκρίθηκαν στην τελική φάση.

 

Όλα χόρεψαν γύρω μας την Άνοιξη! Τα λουλούδια και τα δέντρα με το θρόισμα του αέρα, τα πουλιά, τα έντομα, η θάλασσα, οι άνθρωποι ακόμη και τα ρομπότ!

 

Εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες επιστράτευσαν τη φαντασία τους και έφτιαξαν τον δικό τους ορισμό της άνοιξης , δηλαδή τα δικά τους ρομποτάκια τα οποία χόρεψαν, ως έντομα, ως ζώα, ως άνθρωποι ή όπως αλλιώς τα φαντάστηκαν.

 

Στόχος τους ήταν να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν, να προγραμματίσουν τα ρομπότ τους και να τα βάλουν να χορέψουν στο σκοπό  μιας πρότυπης μουσικής! Το κυριότερο, με οποιαδήποτε τεχνολογία ήθελαν…

 

Φυσικά δεν ξέχασαν να βιντεοσκοπήσουν τον ξέφρενο χορό των ρομπότ τους και να τα στείλουν.  Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές/τριες Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

 

Τα παιδιά οργανώθηκαν σε ομάδες 2-4 ατόμων  και ξεκίνησαν να συνεργάζονται μέσω οποιουδήποτε εργαλείου τηλεσυνάντησης. Μίλησαν και σχεδίασαν μαζί για το ρομπότ που ήθελαν να δημιουργήσουν. Εκείνος/η που είχε το κιτ στο σπίτι  ανέλαβε την κατασκευή του ρομπότ με τη συνδρομή και των υπολοίπων μελών της ομάδας. Στη συνέχεια έφτιαξαν το πρόγραμμα για την κίνηση του ρομπότ.
Έβαλαν στην όμορφη διαδικασία το μουσικό της παρέας καθώς και τον διακοσμητή της ομάδας για να  «ντύσουν»το ρομπότ τους με νότες και ρούχα!

 

Σε καιρό πανδημίας στείλαμε θετικό μήνυμα από κοινού μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί  ξορκίζοντας τον κορονοϊό. Τα βίντεο της τελικής φάσης έχουν αναρτηθεί στη σελίδα Youtube και στη σελίδα του Facebook του WRO Hellas.

 

Ψηφοφορία κοινού

 

Διανύσαμε την τελευταία εβδομάδα της άνοιξης με τον καλύτερο τρόπο, την αξιολόγηση των έργων που εκατοντάδες παιδιά εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

 

Η Επιτροπή αξιολόγησης αποφάσισε και προέκυψαν τα έργα που προκρίθηκαν στην τελική φάση όπου το κοινό ψηφίζει το αγαπημένο του βίντεο.

Σταδιακά τα έργα της τελικής φάσης  ανεβαίνουν στη σελίδα Facebook του WRO Hellas. Καλέστε φίλους και γνωστούς  να ψηφίσουν τα έργα που θα τους κάνουν να γελάσουν,να χορέψουν ακόμα και να συγκινηθούν!

Οι κανόνες είναι απλοί:

  • Στην ψηφοφορία μπορούν να συμμετάσχουν όλοι.
  • Ο καθένας μπορεί να ψηφίσει όσα έργα του αρέσουν.
  • Κάθε αντίδραση προσμετράται ως θετική ψήφος.

 

Ως θετικές ψήφοι προσμετρούνται κι οι αντιδράσεις (θετικές κι αρνητικές) στο βίντεο της ομάδας στο Youtube.

Σημαντικό: Προσμετρούνται μόνο οι ψήφοι στα κοινωνικά δίκτυα του WRO Hellas: https://www.facebook.com/WROHellas https://www.youtube.com/WROHellas

 

Λάβετε υπόψη: Κίνηση ρομπότ, ένδυση και πρότυπη μουσική…. Στο τέλος της ψηφοφορίας τα έργα από κάθε κατηγορία με τις περισσότερες αντιδράσεις στο Facebook και στο Youtube του WRO Hellas θα διακριθούν ως νικητές.Σε πιθανές ισοψηφίες λαμβάνεται υπόψη η βαθμολογία της Επιτροπής.

Ο Πρόεδρος του WRO Hellas κ. Ιωάννης Σομαλακίδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο διαδικτυακός διαγωνισμός ήρθε για να παραμείνει! Οι μαθητές μας με τη βοήθεια των γονιών τους και των εκπαιδευτικών τους, μάς απέδειξαν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε κατάσταση, ειδικά την περίοδο της πανδημίας, η οποία ήταν πρωτόγνωρη για όλο τον κόσμο, με δημιουργικότητα και πολύ μεγάλη φαντασία. Με πολύ μεγάλη ικανοποίηση υποδεχτήκαμε περισσότερα από 250 έργα. Είναι κάτι το οποίο θα παραμείνει και θα το συνεχίσουμε και τις επόμενες χρονιές».