Η CSL Behring είναι παγκοσμίως μια ηγετική εταιρεία βιοτεχνολογίας με εστίαση στις σπάνιες και σοβαρές παθήσεις.

Η CSL Behring είναι θυγατρική της CSL Limited, με έδρα τη Μελβούρνη της Αυστραλίας η οποία κατατάσσεται ως η 3η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας παγκοσμίως για το 2019 σύμφωνα με το «Top 25 Biotech Companies of 2019» και το άρθρο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό GEN (https://www.genengnews.com/a-lists/top-25-biotech-companies-of-2019/).  Τα κεντρικά διοικητικά γραφεία της CSL Behring βρίσκονται στο King of Prussia, Pennsylvania, ΗΠΑ.

Η CSL Behring δημιουργήθηκε πριν από 100+ χρόνια από τον Emil von Behring, τον πρώτο επιστήμονα που έλαβε Βραβείο Νόμπελ στη Φυσιολογία και την Ιατρική με εξειδίκευση στις θεραπευτικές πρωτεΐνες που προέρχονται από το ανθρώπινο πλάσμα. Στον αιώνα που ακολούθησε, η CSL Behring εξελίχθηκε σε παγκόσμιο ηγέτη της βιοτεχνολογίας, διατηρώντας τη δέσμευση να σώζει και να βελτιώνει ζωές.

Είμαστε μία από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις βιοθεραπευτικών προϊόντων στον κόσμο, με περισσότερους από 22.000 εργαζόμενους που δραστηριοποιείται σε πάνω από 35 χώρες. Τα προϊόντα της διατίθενται σε ασθενείς σε 60+ χώρες.

Το ερευνητικό portfolio συμπεριλαμβάνει γονιδιακές θεραπείες, θεραπευτικά αντισώματα, ανασυνδυασμένες θεραπείες και πρωτεΐνες πλάσματος που αποτελούν και τον τομέα της μεγάλης της εξειδίκευσης.

Οι πρωτεΐνες πλάσματος είναι βιολογικές θεραπείες που χορηγούνται σε ασθενείς με έλλειψη συγκεκριμένων πρωτεϊνών στο πλάσμα του αίματος. Οι πρωτεΐνες πλάσματος παράγονται με μία σύνθετη διαδικασία από το ανθρώπινο αίμα/ πλάσμα.  Η παραγωγή τους εξαρτάται αποκλειστικά από υγιείς εθελοντές δωρητές πλάσματος ή αιμοδότες, συνεπώς η πρώτη ύλη για το θεραπευτικό σκεύασμα είναι πεπερασμένη και απόλυτα εξαρτώμενη από την ποσότητα πλάσματος που συλλέγεται. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε χρόνο χρειάζονται 900 δωρεές πλάσματος για τη θεραπεία ενός ασθενή με πνευμονικό εμφύσημα, που οφείλεται σε ανεπάρκεια άλφα-1 αντιθρυψίνης, και 130 δωρεές πλάσματος για τη θεραπεία ενός ασθενή με ανοσοανεπάρκεια. Συνεπώς, οι πρωτεΐνες πλάσματος έχουν ιδιαίτερες και συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις στη διαδικασία παραγωγής τους σε σχέση με τα λοιπά φαρμακευτικά χημικά προϊόντα μικρής μοριακής δομής.

Η CSL Behring έχει παρουσία στην Ελλάδα ως αυτόνομη εταιρεία από το 2003 με ευέλικτη λειτουργική δομή και έχει υπό την ευθύνη της τις αγορές της Κύπρου και της Μάλτας. Η Ελλάδα αντιπροσωπεύει το 70% του συνολικού κύκλου εργασιών της CSL Behring HellasΤα προϊόντα της εταιρείας βρίσκονται στην Ελληνική αγορά πολύ πριν το 2003 μέσω αντιπροσώπων.

Η CSL Behring στην Ελλάδα διακινεί  αποκλειστικά βιοθεραπείες βασισμένες στο ανθρώπινο πλάσμα και ανασυνδυασμένες θεραπείες, στο χώρο των σπανίων νοσημάτων. Συνολικά διαθέτει 13 προϊόντα στην Ελληνική αγορά στις θεραπευτικές κατηγορίες της ανοσολογίας, νευρολογίας, αιματολογίας, και πνευμονολογίας. Τα δύο τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει λανσάρει στην Ελληνική αγορά τέσσερα  καινοτόμα προϊόντα, όλα για σπάνια νοσήματα, τρία από τα οποία στον τομέα της αιμορροφιλίας και ένα στον τομέα της πνευμονολογίας.

Η εταιρεία επενδύει καθημερινά σε νεότερες και βελτιωμένες θεραπείες, καθοδηγούμενη από ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφάλειας, τηρώντας τις προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά ποιότητας των προϊόντων της. Τα τελευταία πέντε χρόνια, η CSL Behring έχει επενδύσει περισσότερα από 2,6 δις δολάρια στην Έρευνα για την ανάπτυξη νέων προϊόντων καθώς και για την εξέλιξη και βελτίωση των υφιστάμενων προϊόντων της.

Στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει ήδη κλινική μελέτη φάσης 3 με νέο ερευνητικό φάρμακο στον τομέα της Καρδιολογίας, στην οποία συμμετέχουν 12 Ελληνικά Ερευνητικά Κέντρα, η σημαντικότερη επένδυση σε επίπεδο έρευνας και ανάπτυξης που έχει κάνει η εταιρεία στην Ελλάδα, αποδεικνύοντας έμπρακτα την εκτίμηση που έχει στο Ελληνικό επιστημονικό δυναμικό. Η έρευνα θα κοστίσει περισσότερο από 1,5 εκατ. ευρώ και τοποθετεί δυναμικά τη χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη του πλάνου έρευνας και ανάπτυξης της CSL Behring.

Εδώ και πολλές δεκαετίες, η CSL Behring καθοδηγείται από την αφοσίωση με την οποία υπηρετεί τις αξίες της,  με κύριο πυρήνα την εστίαση στον ασθενή, την καινοτομία, την ακεραιότητα, τη συνεργασία και την ανώτερη απόδοση. Οι αξίες αυτές αποτελούν τη βάση του τρόπου με τον οποίο συνεργαζόμαστε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, κερδίζοντας τη φήμη ενός αξιόπιστου παγκόσμιου ηγέτη στον τομέα της βιοτεχνολογίας.