Η σύγχρονη γνώση μας, για την οποία υπερηφανευόμαστε, μπορεί θαυμάσια να αντισταθμιστεί από την σύγχρονη άγνοια μας. Επειδή ανακαλύψαμε τα επονομαζόμενα γεγονότα (τα οποία σε δέκα χρόνια μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν είναι καθόλου γεγονότα), έχουμε την τάση να αγνοούμε σαν απλές δεισιδαιμονίες πολλά από εκείνα που οι αρχαίοι γνώριζαν και υποστήριζαν.

Υπάρχουν άνθρωποι που με μια θεατρική χειρονομία νομίζουν ότι διώχνουν από ολόκληρο το σύμπαν καθετί που φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τις ασήμαντες θεωρίες ή τις πεποιθήσεις τους. Και η Αστρολογία έχει δεχθεί μια τέτοια αυταρχική αντιμετώπιση από εκείνους που γνωρίζουν ελάχιστα ή τίποτα γι αυτή.

Η επιρροή των άστρων και των πλανητών βρίσκεται παντού. Είτε το δέχεστε είτε όχι. Θα μιλήσω όμως συγκεκριμένα για την επιρροή τους πάνω στη θεραπευτική τέχνη που έχει καταγραφεί σε πανάρχαια κείμενα ηλικίας άνω των 3,000 χρόνων. Η μελέτη των ουράνιων σωμάτων αποτελούσε κατά την αρχαιότητα αλλά ακόμα και σήμερα σε ορισμένες χώρες, απαραίτητο τμήμα της ιατρικής. Ο συσχετισμός των σημείων του Ζωδιακού με τα διάφορα μέρη του σώματος θεωρείται από καιρό ένας ουσιαστικός παράγοντας για την υγεία. Η σχέση ανάμεσα στα δώδεκα βιοχημικά ή κυτταρικά άλατα και στα δώδεκα ζώδια αποτελεί τη βάση για την επίτευξη καλής σωματικής και ψυχικής υγείας με την βοήθεια φυσικών μέσων.

Αρχαίοι θεραπευτές αλλά και μεταγενέστεροι όπως ο Γερμανός Δρ. Σούλτσερ, ο Αμερικανός Δρ. Τζώρτζ Κάρεΰ, μελέτησαν τον άνθρωπο ως αναπόσπαστο κομμάτι του σύμπαντος. Θεώρησαν τον άνθρωπο σαν ένα ηλιακό σύστημα σε μικρογραφία και όλα τα μέρη και τα όργανα του σώματος του έχουν κάποια ανάλογη αντιστοιχία μ ένα από τα μεγάλα τμήματα του ουρανού που είναι γνωστά σαν σημεία του ζωδιακού. Οι επτά πλανήτες λοιπόν, δρουν σαν διοικητές ή κυβερνήτες αυτών των δώδεκα ζωδίων. Στο ανθρώπινο σύστημα το έργο αυτών των πλανητικών κυβερνητών εκτελείται από τα επτά αδενικά κέντρα σώματος. Η αναλογία είναι τέλεια: “Όπως επάνω έτσι και κάτω” (“Αs above so below”), Ερμής Τρισμέγιστος.

Σε κάθε ζώδιο λοιπόν που κυβερνάται από κάποιον συγκεκριμένο πλανήτη αντιστοιχεί ένα συγκεκριμένο βιοχημικό ή κυτταρικό άλας. Για παράδειγμα στο ζώδιο του Κριού που κυβερνάται κυρίως από τον πλανήτη Άρη αντιστοιχεί το φωσφορικό κάλιο.
Ο Κριός είναι το πρώτο σημείο του ζωδιακού και κυβερνά το πρώτο μέρος του σώματος, τον εγκέφαλο, το όργανο της σκέψης, το σημαντικότερο όργανο της ανθρώπινης υπόστασης. Το φωσφορικό κάλιο δημιουργεί τη φαιά ουσία του εγκεφάλου, μέσω ενώσεως με λευκωματίνη και οξυγόνο. Χρειάζονται επίσης και άλλα άλατα για τη λειτουργία του εγκεφάλου αλλά το φωσφορικό κάλιο είναι το πιο σημαντικό γιατί χωρίς αυτό δεν λειτουργεί ο εγκέφαλος επειδή δεν θα υπάρχει φαιά ουσία, κ.ο.κ.

Καταλήγω λοιπόν στο ότι η αστρολογία αποκαλύπτει τη Θεία Τάξη σε εκείνους που είναι αρκετά ειλικρινείς ώστε να την αναζητήσουν χωρίς τάσεις ή προκαταλήψεις Ο άνθρωπος είναι ένας μικρόκοσμος του μακρόκοσμου. Επομένως μελετώντας το Σύμπαν φτάνουμε να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και το αντίστροφο. Οι ίδιοι νόμοι που ισχύουν για το Σύμπαν, ισχύουν και για τις λειτουργίες του σώματος κάθε ανθρώπου.

Πέννυ Αδαμοπούλου

Δημοσιογράφος

Ενεργειακή Θεραπεύτρια – Αστρολόγος

Tel.694.036.9797

email:panayiota@gmail.com

#########