Την  Κυριακή 02 Ιουνίου 2024 στο Ζάππειο συναντήθηκαν χιλιάδες περιπατητές, δρομείς και ποδηλάτες με απίστευτη όρεξη και συμμετείχαν στον αγώνα RUN BIKE CARE που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.». Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης, που έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, ήταν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ΟΠΑΝΔΑ.

Οι συμμετέχοντες περπάτησαν 2χλμ., έτρεξαν 5χλμ. ή έκαναν ποδήλατο 10χλμ., χωρίς ανταγωνισμό στηρίζοντας το πρόγραμμα «Μαζί και στο Σπίτι».

Ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία τους τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, τον κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο ψυχίατρο-Ευρωβουλευτή και εκ νέου υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Νικόλαο Βλαχάκο γιατρό και βουλευτή Α’ Πειραιώς, την κα Γιούλη Μαμμή, μέλος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΠΣ, την κα Δήμητρα Σταματέλου, παθολόγο του ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» και υποψήφια Ευρωβουλευτής του Κ.Κ.Ε., την κα Έλενα Μαντζαβίνου, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Προσβασιμότητας του Δήμου Αθηνών. Επιπροσθέτως, ευχαριστούμε την κα Βούλα Ζυγούρη, Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, τον πρωταθλητή ενόργανης γυμναστικής κ. Γεώργιο Χατζηευσταθίου, βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής για 12 συναπτά έτη με πάνω από 100 μετάλλια σε Πανελλήνια πρωταθλήματα, πολλές διεθνείς και ευρωπαϊκές διακρίσεις στο άθλημα, τον κ. Γεώργιο Καραναστάση, γυμναστή εθελοντή του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. και ιδιοκτήτη των γυμναστηρίων OLISTIC, τον υπεύθυνο επικοινωνίας της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες Ε.Σ.Ο.Α. κ. Γιάννη Σταθόπουλο. Επιπλέον, ευχαριστούμε τον κ. Θεόδωρο Πασχάλη,  Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., τον κ. Νίκο Φυρφίρη, Αναισθησιολόγος του ΓΑΟΝΑ «Ο Άγιος Σάββας», μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Πόνου & Παρηγορικής Φροντίδας. Τέλος, ευχαριστούμε την κα Ελένη Ζωντήρου Πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) για την παρουσία της και την υποστήριξή της.

Στις 09:00 το πρωί έγινε η εκκίνηση των ποδηλατών για τα 10χλμ., στις 09:05 η εκκίνηση των δρομέων για τα 5χλμ. και στις 09:10 η εκκίνηση των περιπατητών για τα 2χλμ. με σημείο αφετηρίας και τερματισμού το εκθαμβωτικό Ζάππειο Μέγαρον. Με το σύνθημα «Τρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο» οι ποδηλάτες ακολούθησαν δύο φορές την διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας, για να ολοκληρώσουν τα 10χλμ., οι δρομείς μία φορά για τα 5χλμ και οι περιπατητές διένυσαν τα 2χλμ. σε μία άλλη ξεχωριστή διαδρομή.

Η δράση εκτός από την Αθήνα πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά και στη Τρίπολη, στη Σπάρτη, στη Λέσβο, στο Γύθειο και σε άλλες πόλεις κάνοντας πράξη το σύνθημα του συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. «Τρέχουμε Πιο Γρήγορα Από Τον Καρκίνο».

Οι περιπατητές, οι δρομείς, οι ποδηλάτες, οι εθελοντές αλλά και όσοι βρέθηκαν στο Ζάππειο αλλά και στις υπόλοιπες αντίστοιχα περιοχές της Ελλάδας υποστήριξαν τους μαχητές, θαύμασαν τους επιζώντες, τίμησαν όσους έφυγαν από τη ζωή.

 

 

#########