Στο νησί της Αφροδίτης, την Κύπρο, θα «χτυπά» πλέον η «καρδιά» μιας παγκόσμιας συμμαχίας για την Χειρουργική Ανδρολογία. Στόχος η προσφορά όλων των τελευταίων εξελίξεων του τομέα στους άνδρες, καθώς πλέον δίνονται αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα που ταλαιπωρούν το ανδρικό φύλο.

Ειδικότερα, μια νέα συνεργασία που θα καταστήσει την Κύπρο σημείο αναφοράς διεθνώς στον τομέα της Χειρουργικής Ανδρολογίας επισημοποιείται μεταξύ του American Medical Center της Λευκωσίας και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

Το Ανδρολογικό Ινστιτούτο με παραρτήματα σε Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, Βουλγαρία, Κύπρο, Ελλάδα, Κίνα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και πάνω από 10.000 χειρουργικά περιστατικά παγκοσμίως, αναβαθμίζει την παρουσία του στην Κύπρο και συνενώνει τις δυνάμεις του με το American Medical Center με στόχο την δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου Χειρουργικής Ανδρολογίας, το οποίο θα ενώνει την Ανατολή με την  Δύση και φιλοδοξεί να καταστήσει τη Μεγαλόνησο το επίκεντρο των εξελίξεων στην υγεία του άνδρα.

Ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Κύπριος και ο ίδιος, είναι ο πρώτος που εισήγαγε την Ανδρολογία στην Ελλάδα το 1987, σε μια εποχή που στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς, η ειδικότητα βρισκόταν στα πρώτα της βήματα και αντιμετωπιζόταν ακόμα με σκεπτικισμό από πολλούς.

Σημειώνεται ότι το Ανδρολογικό Ινστιτούτο αποτελεί τον πρώτο φορέα που έφερε στην Ελλάδα την χρήση των ενδοπεϊκών φαρμάκων για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Παράλληλα, στο Ινστιτούτο πραγματοποιήθηκαν οι  πρώτες επεμβάσεις επιμήκυνσης και πάχυνσης πέους στην Ελλάδα, όταν οι πρωτοποριακές αυτές τεχνικές ακούγονταν ως σενάριο  επιστημονικής φαντασίας για την ελληνική πραγματικότητα.

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης ανήκει στην κλειστή ομάδα ουρολόγων που μπορούν να επιδείξουν στο βιογραφικό τους συμμετοχή σε επέμβαση μεταμόσχευσης πέους, ενώ το Ανδρολογικό Ινστιτούτο κατέχει ηγετικό ρόλο διεθνώς στην έρευνα και την εξέλιξη των χειρουργικών τεχνικών, ειδικά για τον ευθειασμό της κάμψης πέους (Νόσος Peyronie).

Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι να γίνει η Κύπρος σημείο αναφοράς για όλο τον κόσμο, υποβοηθούμενη και από την εξαιρετική γεωγραφική θέση της, χρησιμοποιώντας την εμπειρία και την εξειδίκευση του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και τις state-of-the-art εγκαταστάσεις του American Medical Center. Η ρομποτική χειρουργική μαζί με τις ανοικτές τεχνικές σε όλη την γκάμα της Χειρουργικής Ανδρολογίας θα πραγματοποιούνται πλέον σε έναν χώρο που θα πληροί τις πιο αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές, ενώ θα εφαρμόζεται ότι νεότερο υπάρχει στον τομέα.

Τα ακόλουθα τμήματα θα στεγάζονται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του American Medical Center, υπό την διεύθυνση των Ουρολόγων – Ανδρολόγων Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη και Χρήστου Φλιάτουρα:

  • Επανορθωτική Χειρουργική των γεννητικών οργάνων.
  • Αισθητική των έξω γεννητικών οργάνων.
  • Σεξουαλική Αποκατάσταση και Αναζωογόνηση.
  • Τομέας Βλαστοκυττάρων.