Την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου, στις 3 Φεβρουαρίου 2010, η Κοινωφελής Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Φίλων του Καρκίνου «Μείνε Δυνατός», θα εγκαινιάσει το νέο της χώρο και τη νέα εθνική τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης 1069. Η γραμμή υποστήριξης, που λειτουργεί από τις 18 Ιανουαρίου 2010, δημιουργήθηκε με δωρεά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», που θα χρηματοδοτήσει τη λειτουργία της για ένα χρόνο. Η γραμμή στοχεύει στην ψυχοκοινωνική στήριξη των καρκινοπαθών και των οικείων τους και στελεχώνεται από τέσσερις ψυχολόγους και από εκπαιδευμένους εθελοντές.  Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα συνομιλίας με εθελοντές, επιζώντες του καρκίνου, για την καλύτερη διαχείριση της νόσου, σε ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο.Η οργάνωση «Μείνε Δυνατός» ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2007, στην Αθήνα, με σκοπό την ενημέρωση και την παροχή υποστήριξης  σε όσους άμεσα ή έμμεσα αντιμετωπίζουν πρόβλημα καρκίνου

 

.

Η οργάνωση διαθέτει ήδη δημοφιλή ιστοσελίδα, που φιλοξενεί  πληροφορίες σχετικά με την ασθένεια, όπως στοιχεία οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της νόσου, ιστορικά στοιχεία για την εμφάνιση της ασθένειας, ενδεδειγμένους τρόπους «οχύρωσης» του οργανισμού απέναντι στην ασθένεια, όπως διατροφικές συμβουλές, κ.ά. Μέσω της ιστοσελίδας του, το «Μείνε Δυνατός» προσφέρει τη δυνατότητα για διαδικτυακή ψυχολογική υποστήριξη, ενώ έχει ήδη δημιουργηθεί και ανάλογη κοινότητα που μοιράζεται, ηλεκτρονικά, εμπειρίες και απόψεις.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δωρεά είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα:
http://www.snf.org/EL/index.php?ID=grants_EL&Rec_ID=293.

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» είναι διεθνής κοινωφελής οργανισμός, ο οποίος αναλαμβάνει δραστηριότητες σε τέσσερις, κυρίως, τομείς: κοινωνική πρόνοια, παιδεία, υγεία,  τέχνες και πολιτισμό, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος σε προσπάθειες οι οποίες αφορούν τα λιγότερο προνομιούχα στρώματα του πληθυσμού, με έμφαση σε προγράμματα που αφορούν παιδιά και ηλικιωμένους. Πραγματοποιεί, επίσης, δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ανά τον κόσμο και υποστηρίζει επίλεκτα προγράμματα, αρκετά από τα οποία προάγουν, διατηρούν και συντηρούν την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά και την παράδοση. Από το 1996 μέχρι σήμερα, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έχει εγκρίνει τη διάθεση ποσού US$1.146.000.000  με περισσότερες από 1.740 δωρεές σε 88 κράτη ανά τον κόσμο σε διάφορους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος αποτελείται από τους: Φίλιππο Νιάρχο – Πρόεδρο, Σπύρο Νιάρχο – Πρόεδρο, Ανδρέα Δρακόπουλο – Πρόεδρο, Kurt Arnold, Jeffrey Brinck και Γιώργο Αγουρίδη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δωρεές, τη στελέχωση και τα νέα του Ιδρύματος, παρακαλώ επισκεφθείτε τον ιστοχώρο www.SNF.org.

#########