Αρχική Ειδήσεις - Νέα «Πρωινό- Το μυστικό μου όπλο!» Η νέα ενότητα του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ

«Πρωινό- Το μυστικό μου όπλο!» Η νέα ενότητα του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Από τον Ιανουάριο έως τον 2010 το πρόγραμμα πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode έχει θέσει σε εφαρμογή τη θεματική ενότητα πρωινού με το σύνθημα «Πρωινό: Το μυστικό μου όπλο – Δεν φεύγω ποτέ από το σπίτι χωρίς αυτό!». Προωθώντας τη συστηματική κατανάλωση ισορροπημένου πρωινού από μικρούς και μεγάλους, το πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ επιδιώκει να μετατρέψει το πρωινό σε μία αγαπημένη συνήθεια. Μέσα από μια σειρά εργαλείων και ενεργειών, η εθνική συντονιστική ομάδα του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ σε συνεργασία με τις τοπικές ομάδες των 13 συμμετεχόντων δήμων, Αγίας Παρασκευής, Αιγίου, Άμφισσας, Αναβύσσου, Αργυρούπολης, Γαλατσίου, , , Κορίνθου, Νέας Φιλαδέλφειας, Παλαιού Φαλήρου, Περάματος και Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, προωθούν τα μηνύματα της ενότητας με στόχο να διδάξουν στα παιδιά και τους γονείς, τη σημασία του πρωινού γεύματος, για ένα καλό ξεκίνημα της μέρας τους

.

Τα μηνύματα αυτά περιλαμβάνουν για τη γρήγορη και ορθή προετοιμασία του πρωινού, τη σωστή σύστασή του, τα πρότυπα πρωινού που πρέπει να θέσουν οι γονείς στα παιδιά τους και άλλα. Τα μηνύματα υποστηρίζονται από σχετικά φυλλάδια και αφίσες για τους γονείς, παιδαγωγικές μεθόδους για τους εκπαιδευτικούς, ενημερωτικές επιστολές για τους τοπικούς επαγγελματίες υγείας κα.

Οι πόλεις έχουν ήδη λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση πάνω στη νέα ενότητα, έχουν ξεκινήσει να διανέμουν τα σχετικά ενημερωτικά υλικά στους δημότες, ενώ σχεδιάζουν μαζικές δράσεις που θα μπορέσουν να προσεγγίσουν τους πολίτες τους άμεσα και αποτελεσματικά. Ήδη οργανώνονται πικνίκ πρωινού, θεατρικά δρώμενα, ενημερωτικές , καλλιτεχνικοί διαγωνισμοί και μια σειρά ευφάνταστων ενεργειών με θέμα πάντα το πρωινό γεύμα και τη σημασία του.

 

Το πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode είναι μέλος του ΕΕΝ (Epode European Network) υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Διεύθυνση για την Προστασία του Καταναλωτή αλλά και των Υπουργείων: Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, , Διά βίου μάθησης και Θρησκευμάτων – Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας – Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και του Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α.

Χρυσοί χορηγοί του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode σε εθνικό είναι ο όμιλος Carrefour και το Διεθνές Ίδρυμα Carrefour – Fondation Internationale Carrefour.