Συνεχίζοντας τις εκστρατείες ενημέρωσης προκειμένου να επικοινωνήσει το όραμα, τους στόχους και τις δράσεις του, το μη κερδοσκοπικό Σωματείο για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και της υπογονιμότητας Be-Live, πραγματοποίησε δράσεις ενημέρωσης στα νησιά Χίος, Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, και Οινούσσες, Αίθουσα «Μαρίας Π. Λαιμού» την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, αντίστοιχα.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Eurobank για το δημογραφικό, «ΜΠΡΟΣΤΑ για την οικογένεια», η οποία περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων με κοινωνική στόχευση στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τον νομό Έβρου και την οποία στηρίζει η Be-Live με το έργο της.

Οι γυναικολόγοι αναπαραγωγής και ιδρυτές της Be-Live κ.κ. Βασίλης Κελλάρης και Χάρης Χηνιάδης είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν το κοινό αλλά και να συζητήσουν με τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους τις δύο εκδηλώσεις, για τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης αλλά και για τις προϋποθέσεις σχετικά με τις δωρεάν θεραπείες εξωσωματικής με την υποστήριξη του Σωματείου, που απευθύνονται σε υπογόνιμα ζευγάρια, ακόμα και όταν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις δαπάνες εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Ο κ. Κελλάρης δήλωσε: «Είναι μεγάλη η ικανοποίηση όταν επισκεπτόμαστε τα μακρινά μας νησιά και μας δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσουμε το όραμά μας, αλλά και να ενημερώσουμε το κοινό σχετικά με τη δυνατότητα που έχει ένα υπογόνιμο ζευγάρι να αποκτήσει παιδί με τη στήριξη της Be-Live, ακόμα και όταν δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καλύψει τις δαπάνες εξωσωματικής γονιμοποίησης».
Στη συνέχεια, ο κ. Χηνιάδης ανέφερε: «Ευχαριστούμε θερμά τους τοπικούς φορείς αλλά και το κοινό των δύο ακριτικών μας νησιών για την υποδοχή και τη στήριξή τους. Στη σημερινή κοινωνία της κρίσης και της υπογεννητικότητας η ομάδα μας είναι και θα είναι ενωμένη ώστε να βοηθήσει όλο και περισσότερα ζευγάρια στην κατάκτηση του ονείρου της οικογένειας, ακόμα και αν αυτό φαίνεται μακρινή πραγματικότητα».

Οι Δήμαρχοι Χίου και Οινουσσών, κ.κ. Σταμάτης Κάρματζης και Γιώργος Δανιήλ, καλωσόρισαν την ομάδα της Be-Live επαινώντας το έργο της και αναφέρθηκαν στο πρόβλημα της υπογονιμότητας και στην ανάγκη για ευαισθητοποίηση του κοινού και στις ίσες ευκαιρίες σε ενημέρωση.
Ο κ. Παντελής Μπουρνιάς, Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, ο κ. Κώστας Λεοντής, Αντιδήμαρχος Οινουσσών, και η κ. Ευγενία Χαλκιά, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Οινουσσών, τόνισαν την ανάγκη της ανάδειξης της σοβαρότητας του δημογραφικού ζητήματος και της αντιμετώπισης της υπογονιμότητας αλλά και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ευαισθητοποίηση και τη δράση της Be-Live.

Ο Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank, κ. Παναγιώτης Καρδάσης, ευχαρίστησε θερμά τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη στήριξη στην Πρωτοβουλία, καθώς επίσης και τη σημαντική συμβολή του κ. Μιχάλη Τουμπέκη, Περιφερειακού Διευθυντή των Καταστημάτων Βορείου Αιγαίου, της κ. Ιωάννας Ευαγγελίδου, Διευθύντριας Υποδιεύθυνσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης & Ιστορικού Αρχείου Eurobank και της κ. Μαρίας Απόδιακου, Διευθύντριας του Καταστήματος Απλωταριάς Χίου, στην επιτυχία των εκδηλώσεων.

#########