Την ανανεωμένη εταιρική εικόνα της παρουσίασε η Bayer Ελλάς εχθές, σε εκδήλωση που διοργάνωσε για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη νέα κατεύθυνση της εταιρείας, αποκλειστικά προς τις Βιοεπιστήμες, με στόχο πάντα τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Και όλα αυτά, παραμένοντας προσηλωμένη στην αποστολή της «Επιστήμη Για Μια Καλύτερη Ζωή»,

Το όνομα της Bayer είναι ένα από τα πιο γνωστά εμπορικά σήματα με ιδιαίτερη δύναμη, που δραστηριοποιείται παγκοσμίως για περισσότερο από 150 χρόνια, ενώ στην Ελλάδα τα προϊόντα της εταιρείας είναι διαθέσιμα από το 1925! Όλα αυτά τα χρόνια, οι επιστημονικές προσπάθειες και τα καινοτόμα προϊόντα που προκύπτουν από αυτές, έχουν σχεδιαστεί ώστε να παρέχουν μία καλύτερη ζωή σε όλη την ανθρωπότητα!

Ο Δρ. Joao Barroca, Διευθύνων Σύμβουλος της Βayer Ελλάς, είπε κατά την παρουσίαση του: «Ο συνεχώς αυξανόμενος πληθυσμός και η αύξηση του μέσου όρου ηλικίας γεννούν την ανάγκη για νέα και καλύτερα φάρμακα και για την επαρκή παροχή τροφίμων υψηλής ποιότητας. Η Bayer για να καταφέρει να αντιμετωπίσει τις υπάρχουσες αλλά και μελλοντικές προκλήσεις στον τομέα της Υγείας και της Γεωργίας, μετατρέπεται πλέον σε εταιρία Βιοεπιστημών η οποία μέσα από τα γνήσια καινοτόμα επιστημονικά επιτεύγματα της, θα καταφέρει να συνεχίσει με συνέπεια το έργο της Για Μια Καλύτερη Ζωή».
Όπως παρουσιάστηκε στη συνέχεια, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της Bayer επικεντρώνονται πλέον αποκλειστικά στις Βιοεπιστήμες, μέσα από τρεις Τομείς, τον Τομέα Φαρμάκων, τον Τομέα Υγείας των Καταναλωτών και τον Τομέα Επιστήμης Γεωργίας, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο ένα πολύ μεγάλο φάσμα αναγκών από τους γιατρούς και τους κτηνιάτρους, μέχρι τους παραγωγούς αλλά και τους καταναλωτές. «Καμία άλλη εταιρεία δεν βρίσκεται σε παρόμοια θέση» συμπλήρωσε ο Δρ Barroca.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε αναφορά και στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης του τμήματος Diabetes Care στην Panasonic Healthcare Holdings Co, Ltd και τη δημιουργία της νέας αυτόνομης εταιρείας Ascensia Diabetes Care , υπεύθυνη για τα συστήματα αυτομέτρησης σακχάρου.

Κλείνοντας την παρουσίαση του, ο Δρ Barroca είπε: «Εδώ και 60 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, αντιμετωπίζουμε τις διάφορες προκλήσεις, με στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των Ελλήνων, αλλά και τη διευκόλυνση της λειτουργίας των γιατρών, των κτηνιάτρων και των παραγωγών. Η Καινοτομία παραμένει στο επίκεντρο της στρατηγικής και της κουλτούρας μας, και μαζί με την ισχυρή δέσμευση μας προς την Ελληνική Κοινωνία, στοχεύουμε να “χτίσουμε” ένα ακόμη καλύτερο μέλλον»!

Bayer: Επιστήμη για μία Καλύτερη Ζωή

Η Bayer είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που δραστηριοποιείται στο χώρο των Βιοεπιστημών και συγκεκριμένα στους τομείς της Υγείας και της Γεωργίας. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Bayer σχεδιάζονται με γνώμονα το όφελος των ανθρώπων και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Ταυτόχρονα, ο Όμιλος στοχεύει στη δημιουργία αξίας μέσω της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της υψηλής απόδοσης. Η Bayer είναι προσηλωμένη στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και δρα ως ένας κοινωνικά και ηθικά υπεύθυνος εταιρικός πολίτης. Κατά το οικονομικό έτος 2014, ο Όμιλος απασχόλησε περίπου 119.000 άτομα και είχε πωλήσεις της τάξεως των 42,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι επενδύσεις ανήλθαν σε € 2,5 δις, ενώ οι δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη σε € 3,6 δις. Στα αποτελέσματα αυτά συμπεριλαμβάνονται τα οικονομικά στοιχεία του Τομέα Πολυμερών, ο οποίος εισήλθε στο χρηματιστήριο στις 6 Οκτωβρίου 2015, ως ανεξάρτητη εταιρεία με την επωνυμία Covestro

#########