Πέρασαν λίγες ημέρες και ακούγεται ακόμη ο χρήσιμος  απόηχος , από την παρουσίαση του Εξομοιωτή μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Παίδων « Αγ. Σοφία ».

Η πρωτοβουλία ,η εμπνευση γεννήθηκε εκεί που υπάρχει ο πόνος… ετσι βγήκε μπροστά η “Φλόγα”

Σήμερα είναι  πραγματικότητα ενας Εξομοιωτής μαγνητικού τομογράφου ! Η επιμονή απο την μιά  του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική  Ασθένεια  « Φλόγα » , και απο την αλλη – πως θα γινόταν αυτό – αν κάποια (καλώς ή κακώς)φαρμακευτική εταιρεία δεν στήριζε την προσπάθεια!

Στην προκειμένη περίπτωση  Bayer  Ελλάς ξεδιπλώνει την ευαισθησία της και επέλεξε να βοηθήσει σε κάτι που πραγματικά στο παρόν και το μέλλον θά είναι εξαιρετικά “ανακουφιστικό” και οχι μόνο ….για παιδιά , γονείς αλλα και  για τους  γιατρούς που αγωνιούν κάθε μέρα για αυτά τα παιδιά.

Η πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» , που στο έργο της μέχρι και σήμερα , δεν είναι η πρώτη φορά που συμβάλει έμπρακτα και προσφέρει στο Νοσοκομείο Παίδων « Αγ. Σοφία »  , όπως μας είπε  και  η κυρία Μαρία Τρυφωνίδη, η Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» αλλά  και η κα.  Χριστιάννα Χατζηγιώργη η Διευθύντρια του Τμήματος Απεικονιστικών Μεθόδων Αξονικού Τομογράφου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία».

Το νέο μηχάνημα παρουσιάστηκε σε μια ειδική εκδήλωση στους χώρους του νοσοκομείου στην οποία παραβρέθηκαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία», κ. Μανώλης Παπασσάβας , η Διευθύντρια του Τμήματος Απεικονιστικών Μεθόδων Αξονικού Τομογράφου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία» , κα.  Χριστιάννα Χατζηγιώργη ,  η κα. Μαρία Τρυφωνίδη, Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα»  και  τα στελέχη της  φαρμακευτικής εταιρείας

Που θα βοηθήσει αυτός ο Εξομοιωτής;

Ο Εξομοιωτής Μαγνητικού Τομογράφου , θα συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας της θεραπευτικής καθημερινής  φροντίδας που λαμβάνουν οι μικροί ασθενείς του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία». Μέσω της λειτουργίας του θα έχουν την ευκαιρία να βιώνουν τις πραγματικές συνθήκες της λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου με σκοπό την ψυχολογική τους προετοιμασία και την εξοικείωσή τους με τη διαδικασία της εξέτασης.

Η κα. Χριστιάννα Χατζηγιώργη, Διευθύντρια του Τμήματος Απεικονιστικών Μεθόδων Αξονικού Τομογράφου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία» τόνισε μεταξύ αλλων.       Ευχαριστούμε το σύλλογο  « Φλόγα »  για την πρωτοβουλία του καί ολους οσους συνέβαλαν στο αποτέλεσμα.  Το έργο του συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια είναι ιδιαίτερα σημαντικό συμβάλλοντας τα μέγιστα στη βελτίωση της ποιότητας της θεραπείας χιλιάδων παιδιών.

Ο Σύλλογος  Γονιών  Παιδιών με Νεοπλασματική  Ασθένεια «Φλόγα μας έχει χαρίσει το 2009  τον αξονικό  τομογράφο αλλά  έχει κάνει και όλη την ανακαίνιση του χώρου στο νοσοκομείο που είδατε  , έφτιαξε όλο το τμήμα  , μας πρόσφερε τον γραφειακό  μας εξοπλισμό , τις δύο διαγνωστικές οθόνες  και δύο υπολογιστές ». 

Όλα αυτά μας δίνουν τα εφόδια να έχουμε περισσότερες δυνατότητες για τις εξετάσεις των παιδιών και να έχουμε την πρόοδο στις διαγνωστικές μεθόδους που είναι απαραίτητες για τα παιδιά .

Η σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας του  Εξομοιωτή  μαγνητικού  τομογράφου είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς θα συμβάλλει στην ψυχολογική ανακούφιση παιδιών που με ανεξάντλητα αποθέματα ψυχικής δύναμης μάχονται καθημερινά ενάντια στην ασθένειά τους.

Στο τμήμα μας γίνονται μηνιαία διακόσιες περίπου αναισθησίες. Η αναισθησία είναι μία σοβαρή ιατρική πράξη, λόγω καταστολής του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, η οποία ελλοχεύει κινδύνους. Εάν έστω και ένα παιδί μπορεί να συνεργαστεί λόγω εξοικείωσης με την εξέταση και αποφύγει την αναισθησία, νομίζουμε ότι το κέρδος είναι αντιληπτό

Κάθε μήνα γίνονται περίπου 350 εξετάσεις αξονικής τομογραφίας και περίπου 600 τον μήνα μαγνητικές εξετάσεις , είναι περισσότερες γιατί πρέπει τα παιδιά να αποφεύγουν την ακτινοβολία λόγο της ασθενείς .

Όλα αυτά μας δίνουν τα εφόδια να έχουμε περισσότερες δυνατότητες για τις εξετάσεις των παιδιών και να έχουμε την πρόοδο στις διαγνωστικές μεθόδους που είναι απαραίτητες για τα παιδιά .

Το νέο μηχάνημα αλλά και το τμήμα , είναι εφάμιλλο ακόμα και των ευρωπαϊκών χωρών .

Η κυρία Μαρία Τρυφωνίδη η Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» συμπλήρωσε , οτι εκτός από τον Εξομοιωτή Μαγνητικού Τομογράφου , έκαναν και την ανακαίνιση  στον χώρο του νοσοκομείου, έπρεπε να αλλαχτούν τα πάντα.  Το περιβάλλον για τα παιδιά  με την ασθένεια που είχαν ήταν ακατάλληλο , ανθυγιεινό , ήταν μόνο ένας διάδρομος. Κάναμε όλες αυτές τις αλλαγές που είδατε , ρίξαμε τους τοίχους , βάλαμε τα μηχανήματα, για να μπορούν τα παιδιά να έχουν ένα καθαρό , σωστό και υγείες περιβάλλον αφού είναι είδη ευάλωτα με την ασθένεια τους .

Ο μαγνητικός τομογράφος είναι από την  «Φλόγα»  και με την χορηγία του ΟΠΑΠ και  του τότε προέδρου κ. Σπανουδάκη το τμήμα Παίδων «Αγ. Σοφία» , εξοπλίστηκε με τον σωστό ιατρικό εξοπλισμό και με διαφανοσκόπια .

Μας λείπει ακόμα αναισθησιολογικός σταθμός οπότε κάνουμε έκλυση σε όποιον ιδιώτη ή εταιρεία ή επιχειρηματία μπορεί να μας βοηθήσει να μας δώσει τα χρήματα ή να μας παρέχει την χορηγία του μηχανήματος για να ολοκληρωθεί το τμήμα . 

Χρειάζεται βέβαια να γίνει και η ανανέωση των είδη υπάρχων μηχανημάτων γιατί μετά από την δεκαπενταετία και την συνεχόμενη λειτουργία τους έχουν υποστεί φθορά  και οι ανάγκες των παιδιών είναι πολλές και μεγάλες.

Το Νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία» , είναι το μοναδικό κέντρο στο λεκανοπέδιο της Αττικής που εξυπηρετεί και το Αγλαΐα Κυριακού και πολλά άλλα νοσοκομεία και εφημερεύει 7 ημέρες την εβδομάδα και εκεί γίνονται όλες τις εξετάσεις των παιδιών με καρκίνο.

 Στη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε ως χώρα, δυστυχώς, οι δαπάνες της πολιτείας για την ιατρική περίθαλψη έχουν συρρικνωθεί, γεγονός που αυξάνει τη σημασία και την ανάγκη της στήριξης από ιδιωτικές πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να διατηρηθεί το επίπεδο της θεραπευτικής φροντίδας των ασθενών. 

Η  Διευθύντρια  του  Τμήματος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Bayer Ελλάς ,  κα. Σόνια Μουσαβερέ ανέφερε πως με την  παρουσία 60 χρόνων στην Ελλάδα η εταιρεία μας, έχει ενσωματώσει την εταιρική υπευθυνότητα στη στρατηγική της, πάντα σύμφωνη με την αποστολή της που δεν είναι άλλη από την «Επιστήμη Για Μία Καλύτερη Ζωή». Έτσι, από το 1955, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας, συνεισφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες με διάφορους τρόπους και με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και την κάλυψη βασικών αναγκών τους. Mε ιδιαίτερη χαρά υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία αυτή του Συλλόγου Φλόγα, επιθυμώντας να συμβάλλουμε και εμείς στην εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής ιατρικής, ψυχολογικής και κοινωνικής φροντίδας των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Ρεπορτάζ Σάντυ Γκαβέρα

Επιμέλεια Εύα Ντελιδάκη

paidikoskarkinos1_315507102

 

 

 

 

 

 

 

#########