Αρχική Ειδήσεις - Νέα Αντιεπιληπτικό φάρμακο ερευνάται και για τη θεραπεία του καρκίνου

Αντιεπιληπτικό φάρμακο ερευνάται και για τη θεραπεία του καρκίνου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Το βαλπροικό οξύ ερευνάται για τη θεραπεία του καρκίνου

Ένα αντιεπιληπτικό, που χρησιμοποιείται συχνά στη ατόμων με επιληψία, θα μπορούσε να παίξει κρίσιμο ρόλο μελλοντικές θεραπείες , όπως ανακάλυψαν Γερμανοί .

βαλπροϊκό οξύ είναι ένα ευρέος χρησιμοποιούμενο αντιεπιληπτικό που μπλοκάρει τους διαύλους ιόντων νατρίου. Ωστόσο, ερευνητές από  Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Καρκίνου βρήκαν πρόσφατα, πως ενεργοποιεί επίσης μια τοξική, ιική πρωτεΐνη που ονομάζεται NS1, η οποία επιτρέπει στους να αναπαράγονται πιο γρήγορα. λοιμογόνοι παράγοντες είναι ακίνδυνοι για τον άνθρωπο, αλλά μπορούν να προσβάλλον και να σκοτώνουν επιθετικά καρκινικά κύτταρα.

Υπό την εποπτεία του ιολόγου Antonio Marchini, οι επιστήμονες εξέτασαν δύο ομάδες αρουραίων με όγκους του τραχήλου και του παγκρέατος για να δυο πώς αυτοί ανταποκρίνονται στο βαλπροϊκό οξύ και τις θεραπείες με πανοϊούς.

Η μια ομάδα έλαβε μια δόση του ιού σε συνδυασμό με το αντιεπιληπτικό φάρμακο, ενώ η άλλη έλαβε τους πανοϊούς. Οι όγκοι τελικά υποχώρησαν στην πρώτη ομάδα, και σε ορισμένες περιπτώσεις τελείως, και κάποιοι αρουραίοι παρέμειναν ελεύθεροι υποτροπών ένα χρόνο αργότερα. «Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά για να πραγματοποιήσουμε περισσότερες εξετάσεις πάνω στη συνδυασμένη αυτή θεραπεία», σχολιάζει ο Marchini.

Πηγή: http://epilepsyportal.wordpress.com/