Προτεραιότητα της δράσης των Γιατρών του Κόσμου είναι η άμεση παροχή φροντίδας υγείας στις γυναίκες και τα παιδιά που έχουν φτάσει στη χώρα μας από την Ουκρανία.

Οι Γιατροί του Κόσμου, ανταποκρινόμενοι στις αυξημένες ανάγκες λόγω των προσφυγικών ροών από την Ουκρανία, εντείνουν τις δράσεις τους στο εσωτερικό της Ελλάδας προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ακόμα περισσότερων ευάλωτων γυναικών και των παιδιών τους, έχοντας στο πλευρό τους τον ξενοδοχειακό όμιλο Sani/Ikos.

Στη διάρκεια των τελευταίων πέντε μηνών, περισσότερα από 65.000 άτομα από την Ουκρανία έχουν καταφύγει στην Ελλάδα, εκ των οποίων η πλειονότητα είναι γυναίκες και παιδιά. Λόγω και της πανδημίας Covid19, εντείνεται η ανάγκη για στοχευμένη και ολοκληρωμένη παροχή φροντίδας στους ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί αναζητώντας προστασία.

Προτεραιότητα της δράσης των Γιατρών του Κόσμου είναι η άμεση παροχή φροντίδας υγείας στις γυναίκες και τα παιδιά που έχουν φτάσει στη χώρα μας από την Ουκρανία και η διευκόλυνση της ένταξής τους στην ελληνική κοινωνία. Μέσα από τα Ανοικτά Πολυϊατρεία, που βρίσκονται στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, οι Γιατροί του Κόσμου στηρίζουν τον προσφυγικό πληθυσμό, παρέχοντας καθημερινά ιατρική φροντίδα, ψυχοκοινωνική καθώς και υλική υποστήριξη, με προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως είδη βρεφικής φροντίδας, προϊόντα ατομικής υγιεινής και επισιτιστικής βοήθειας.