Είναι αλήθεια ότι ο σημερινός τρόπος ζωής δεν αφήνει τον απαραίτητο χρόνο, ειδικά στον άνδρα, για ν’ ασχοληθεί όσο θα ήθελε με την εμφάνισή του. Ακόμα και για το γυμναστήριο δύσκολα βρίσκεται ο απαραίτητος χρόνος, μιας και οι ρυθμοί είναι απελπιστικά πιεστικοί.

 

Απευθυνθήκαμε στον πλαστικό χειρουργό Παναγιώτη Σάνδρη, ειδικό στις μη επεμβατικές εφαρμογές,  για να μας προτείνει τις καταλληλότερες απο αυτές για τον σύχρονο άνδρα.

 

– Τι χαρακτηρίζει τις μη επεμβατικές μεθόδους και πως επιλέγεται η καλύτερη;

Είναι οι θεραπείες που δεν απαιτούν χειρουργική επέμβαση. Πρέπει όμως να παρέχουν ασφάλεια, ανώδυνη εφαρμογή και να εξασφαλίζουν το καλύτερο αποτελέσμα χωρίς αλλοίωση των χαρακτηριστικών.

 

– Έχετε ξεχωρίσει κάποια απο τις μεθόδους;

Ναι, το THERMAGE.  Ήδη απο το 2002, είναι η μόνη μη επεμβατική θεραπεία η οποία επιτυγχάνει τόσο σημαντική σύσφιγξη του δέρματος σε πρόσωπο και σώμα και με τόση διάρκεια στα αποτελέσματα. Χρησιμοποιείται  τεχνολογία πυκνωτικής σύζευξης ραδιοσυχνοτήτων (CRF), ενώ το λογισμικό αναβαθμίζεται συνεχώς ανα εξάμηνο, παραμένοντας η πιο δραστική και πιο εξελιγμένη απο τις θεραπείες με RF και για το 2010.

 

– Ποιά είναι τα αποτελέσματα του THERMAGE;

Πολλές μελέτες σε Αμερική και Ευρώπη έχουν αποδείξει κλινικά την σύσφιγξη και το σημαντικό «τράβηγμα» (lifting) του δέρματος. Στο πρόσωπο, έχουμε σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση των ρυτίδων, mini lift στο περίγραμμα του προσώπου και σημαντική βελτίωση στην περιοχή των βλεφάρων και του μετώπου.

Στο σώμα,  έχουμε σύσφιγξη και μείωση πόντων στην περιοχή της κοιλιάς και του «σωσίβιου» της μέσης, περιοχές ιδιαίτερα σημαντικές για τους άνδρες. Η μέθοδος είναι γρήγορη, εύκολη και δεν απαιτεί αποχή από τις καθημερινές δραστηριότητες.

 

– Πως γίνεται η θεραπεία;

Σε αντίθεση με τα laser, το Thermage μπορεί να εφαρμοστεί όλες τις εποχές και σε κάθε τύπο δέρματος. Με κάθε επαφή της κεφαλής του Thermage στο δέρμα, θερμαίνεται ομοιόμορφα το κολλαγόνο στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και του υποδόριου ιστού, ενώ ταυτόχρονα προστατεύεται η επιδερμίδα με ψύξη. Αυτή η ενέργεια βαθιάς και ομοιογενούς θέρμανσης προκαλεί την άμεση σύσφιγξη των βαθύτερων δομών στο δέρμα. Με το πέρασμα 2-3 μηνών, παράγεται νέο και αναδομημένο κολλαγόνο, συσφίγγοντας ακόμα περισσότερο  το δέρμα.Το αποτέλεσμα είναι ένα υγιέστερο, πιο λείο δέρμα και μια πιο νεανική εμφάνιση.

 

–Πότε αρχίζουν να είναι εμφανή τα αποτελέσματα;

Αμέσως μετά τη θεραπεία, το δέρμα έχει  πιο σφιχτή, πιο λεία και πιο νεανική υφή. Η βελτίωση συνεχίζεται κατα τους επόμενους 2-3 μήνες Τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν 2 ή και περισσότερα χρόνια, ανάλογα με την ηλικία και τον τυπο δέρματος. Mε το Thermage έχουμε εμφανή βελτίωση στην πλειοψηφία των ασθενών με μία μόνο συνεδρία. Aντίθετα, οι άλλες μέθοδοι σύσφιγξης απαιτούν πολλαπλές συνεδρίες  με όχι τόσο ικανοποιητικά αποτελέσματα.

 

– Πόσο διαρκεί η θεραπεία; Υπάρχει πόνος ή ερεθισμός μετά;  Πότε μπορεί ο ενδιαφερόμενος να  επανέλθει στην καθημερινή του δραστηριότητα;

Η εφαρμογή του Thermage μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά μέχρι 1 ½ ώρα, αναλόγως του προβλήματος και της επιφάνειας της περιοχής στην οποία εφαρμόζεται. Είναι εντελώς ανώδυνη και χωρίς κανένα ερεθισμό, μετα το πέρας της. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επανέλθει αμέσως μετά την θεραπεία στους καθημερινούς του ρυθμούς χωρίς να διαταραχθεί το επαγγελματικό και κοινωνικό του status. H φυσικότητα στα αποτελέσματα και η προοδευτική βελτίωση, χωρίς απότομες αλλαγές, κάνουν τους άνδρες ειδικότερα να μένουν απόλυτα ικανοποιημένοι. Δείχνουν  άμεσα πιο φρέσκοι και πιο «δεμένοι» σε πρόσωπο και σώμα, ενώ σε 2 με 3 μήνες αποκτούν ακόμα καλύτερο τελικό αποτέλεσμα.

 

– Πέραν της παραπάνω μεθόδου υπάρχουν κάποιες  άλλες θεραπείες  που εφαρμόζετε οι οποίες βοηθούν τους άνδρες να βελτιώσουν την εξωτερική τους εμφάνιση;

Φιλοσοφία μας είναι η ολιστική αντιμετώπιση των αισθητικών προβλημάτων ένος ατόμου, συνδυάζοντας τις κατάλληλες μεθόδους για την καθε μία περίπτωση   ξεχωριστά. Έτσι και οι άνδρες μπορούν να επωφεληθούν από τα ευεργετικά αποτελέσματα με τη χρήση ενέσιμων, π.χ. Botox, υαλουρονικό και μεσοθεραπεία, τα οποία όμως εφαρμόζουμε με ειδικό τρόπο, ώστε το αποτέλεσμα να είναι πιο φυσικό και να μην έχουμε παγωμένα χαρακτηριστικά και έλλειψη εκφραστικότητας, π.χ. «σηκωμένα» φρύδια ή ακίνητο μέτωπο. Mε αυτό τον τρόπο οι άνδρες δείχνουν και νιώθουν πιο νέοι, πιο φρέσκιοι και πιο ξεκούραστοι.

 

– Tι έχετε να προτείνετε για το πρόβλημα στην περιοχή της κοιλιάς και του «σωσίβιου» της μέσης;

Ιδανική θεραπεία είναι ο συνδυασμός Thermage σώματος για σύσφιξη και μείωση πόντων σε συνδυασμό με την μέθοδο  Lipolysis.

H Lipolysis είναι μια ενέσιμη θεραπεία που βοηθά στη μείωση του τοπικού λίπους αλλά χωρίς χαλάρωση ή ατέλειες και ολοκληρώνεται με μια σειρά λιπομασάζ με το εξελιγμένο σύστημα cellu m6 της LPG.

Εκτός της ενέσιμης λιπόλυσης, σημαντικά αποτελέσματα στην μείωση του τοπικού πάχους δίδει η νέα μέθοδος LIPOCAVITATION η οποία χρησιμοποιεί παλμούς υπερήχων, δρώντας σαν τα συστήματα που σπάνε τις πέτρες στα νεφρά, αλλά με στόχο πλέον τα λιποκύτταρα. Ακολουθούν τα λιπομασάζ, για ομοιόμορφη απομάκρυνση του λίπους που εκχύθηκε απο τα λιποκύτταρα.

 

Μαζί με όλα αυτά μπορεί να συνδυάσει κανείς και με μια σειρά συνεδρίες σφαιρικής εκγύμνασης με το σύστημα  Huber. Αυτό χαρακτηρίζεται ως το μοναδικό που, εκτός των μυών σε πόδια και χέρια ενεργοποιεί, διεγείρει και ενισχύει τους εν τω βάθει μύες της σπονδυλικής στήλης, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχό της στάσης του σώματος. Πολύ σημαντικό είναι επίσης ότι φορτίζει μηχανικά με ελεγχόμενο τρόπο τα οστά του σώματος, με απότελεσμα τη θετική επίδραση στην πρόληψη και θεραπεία της οστεοπόρωσης. Έτσι, παράλληλα με τη μυϊκή ενδυνάμωση, το σώμα σας στηρίζεται καλύτερα, επανέρχεται σε πιο φυσιολογική στάση, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η ισορροπία και ο συντονισμός των κινήσεών σας. Οι εφαρμογές ασκήσεις στο Huber αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό σύσφιγξης και ανάπλασης των μυών. Το συγκεκριμένο μηχάνημα χρησιμοποιείται από κορυφαίους αθλητές όπως ο Μίκαελ Σουμάχερ της Φόρμουλα 1, ο διεθνούς φήμης ποδοσφαιριστής Ζινεντίν Ζίνταν κ.ά.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστούμε τον κ. Σάνδρη για την τόσο εμπεριστατωμένη παρουσίαση αυτών των νέων μεθόδων οτι και οι άντρες που είναι σκληρά εργαζόμενοι και δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο χρόνο

μπορούν πλέον να βελτιώσουν γρήγορα και αποτελεσματικά την εξωτερική τους εμφάνιση.


 

 

 

Παναγιώτης  Σάνδρης  
Πλαστικός  Χειρουργός

Eχει ειδικευτεί στην Γεν.Χειρουργική , στα πλαίσια της Πλαστικής Χειρουργικής.Ειναι Επιστημονικός Διευθυντής & Διευθύνων Σύμβουλος της LaserMed.Ελαβε την ειδικότητα τηςΠλαστικής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο Νοσοκομείο “Μεταξά”.Ειναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Πειραιώς ,της Ελληνικής Εταιρίας Πλαστικής, Επανορθωτικής  και   Ιδρυτικό μέλος της Επαγγελματικής Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ,και μέλος  της European Society for Aesthetic Laser Surgery / full member.Εχει πολλές δημοσιεύσεις, συμμετοχές σε συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτετρικό.

Info: sandris@lasermedcenter.gr

#########