Ένας πρακτικός οδηγός για τη μακροζωία και πώς μπορούμε να φτάσουμε σε βαθύ γήρας παραμένοντας συγχρόνως ενεργοί, καθώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο μας. Έξυπνες νέες τεχνολογίες. Μεγαλύτερες, πιο υγιείς ζωές. Η ανθρώπινη πρόοδος έχει ανέλθει σε μεγάλα ύψη, αλλά ταυτόχρονα προκαλεί άγχος για το πού κατευθυνόμαστε. Απειλούνται οι θέσεις εργασίας μας; Εάν ζούμε στα 100, θα σταματήσουμε ποτέ πραγματικά να δουλεύουμε; Και πώς αυτό θα αλλάξει τον τρόπο που αγαπάμε, διαχειριζόμαστε και μαθαίνουμε από άλλους;

Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: οι εξελίξεις στην τεχνολογία και τη μακροζωία δεν συνδυάστηκαν με την υποστήριξη καινοτομιών στις κοινωνικές μας δομές. Στην εποχή μας, της άνευ προηγουμένου αλλαγής, δεν έχουμε ανακαλύψει ακόμα νέους τρόπους διαβίωσης και εργασίας και αυτό δημιουργεί μια αυξανόμενη ένταση μεταξύ των παραδοσιακών συμπεριφορών μας και του κόσμου στον οποίο ζούμε.

Αντλώντας από τους τομείς της ψυχολογίας και των οικονομικών, οι συγγραφείς προσφέρουν ένα απλό πλαίσιο βασισμένο σε τρεις θεμελιώδεις αρχές (Αφήγηση, Εξερεύνηση και Σχέση) για να μας δώσει τα εργαλεία να κατανοήσουμε και να περιηγηθούμε στις μελλοντικές προκλήσεις.

Βιογραφία:

Ο Andrew J. Scott (Άντριου Τζ. Σκοτ) είναι καθηγητής Οικονομικών στο London Business School και ακαδημαϊκός σύμβουλος στο Κέντρο Μακροβιότητας του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ. Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και της Οξφόρδης. Οι πολυβραβευμένες του έρευνες, καθώς και το συγγραφικό και διδακτικό του έργο, προσφέρουν ιδέες που συμβάλλουν σε μια σφαιρική κατανόηση των μεγάλων μεταβολών που αναδιαμορφώνουν τον κόσμο μας, αλλά και τις δράσεις που χρειάζεται να αναλάβουμε για να ευημερήσουμε ατομικά και ως κοινωνία.

 

Η Lynda Gratton (Λίντα Γκράτον) είναι καθηγήτρια Διοικητικής Πρακτικής στο London Business School, το οποίο της απένειμε το Βραβείο Διδακτικής Αριστείας (Excellence in Teaching Award) το 2015 και όπου διευθύνει το φημισμένο πρόγραμμα για το Μέλλον της Εργασίας. Η Lynda λειτουργεί ως επίτροπος στο Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για τη Νέα Εκπαίδευση και το Εργασιακό Θεματολόγιο και παρευρίσκεται στο Νταβός από το 2013. Κατατάχθηκε από το Thinkers50 ως μία από τους δεκαπέντε καλύτερους επιχειρηματικούς στοχαστές παγκοσμίως, και το 2018 διορίστηκε από τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε ως μέλος του Συμβουλίου για τον Σχεδιασμό της Κοινωνίας της Εκατονταετούς Ζωής.