Το “γυαλιστερό μέταλλο” που παρατηρείται τόσο πολύ στη βιομηχανία σήμερα είναι το αλουμίνιο. Με τη διαδεδομένη χρήση αυτού του μετάλλου σε δοχεία όπως κονσέρβες , μια ανησυχία  για πιθανή τοξικότητα στο ανθρώπινο σύστημα μας υποχρεώνει να ρίξουμε μια ματιά σε αυτό το ιχνοστοιχείο.

Πολύ άφθονο στο φλοιό της γης , το αλουμίνιο βρήκε τον δρόμο του σε μια πληθώρα βιομηχανιών , από αεροπλάνα μέχρι αυτοκίνητα από τα ηλεκτρονικά μέχρι τα κομψά κοσμήματα. Πρίν από αρκετά χρόνια , ερευνητές στη Γερμανία βρήκαν έναν πιθανό σύνδεσμο μεταξύ εναποθέσεων αλουμινίου στον εγκέφαλο και της ασθένειας Alzheimer.

Διασχίζοντας εύκολα τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, το αλουμίνιο εναποτίθεται όχι μόνο στον εγκεφαλικό ιστό αλά επίσης και σε οστά.

Η ακριβής λειτουργία του δεν είναι καλά κατανοητή.Προσεκτική αξιολόγηση ασθενών με πνευματική υποβάθμιση και πρόωρη γήρανση έχουν βρει οτι το αλουμίνιο συγκεντρώνεται στο substantia nigra (μέλαινα ουσία), ένα εξειδικευμένο τμήμα του εγκεφάλου που λειτουργεί ως σταθμός αναμετάδοσης.

Σε περιπτώσεις ασθένειας Alzheimer αυτό που συμβαίνει είναι οτι η ουσία γίνεται ένα μπερδεμένο χάος νεύρων (που ονομάζονται νευρο -ινιδιακά συμπλέγματα)και τα κυκλώματα μνήμης διαταράσσονται προοδευτικά. Αυτό το εύρημα εγείρει φυσικά το ερώτημα του πώς ή που αυτή η ατυχία λαμβάνει χώρα. Οι νευροχειρουργοί στη Γερμανία ανακάλυψαν πρόσφατα οτι τα αντιόξινα είναι υψηλά σε αλουμίνιο που οδηγεί σε αυξημένη απορρόφηση, με μια ορισμένη αύξηση του αλουμινίου στη συγκέντρωση στον εγκέφαλο!

Πριν από είκοσι χρόνια αυτά τα αντιόξινα με βέλτιστες πωλήσεις θεωρούνταν μη απορροφήσιμα, ενεργώντας μόνο σε τοπικά όργανα όπως το στομάχι, εξουδετερώνοντας το γαστρικό οξύ, ανακουφίζοντας έτσι τον πόνο στο στομάχι.

Ορισμένες σκόνες ψησίματος περιέχουν αλουμίνιο. Επιπλέον, αλουμίνιο υπάρχει στα πυριτικά άλατα που χρησιμοποιούνται για τη σταθεροποίηση των κατεψυγμένων εδεσμάτων , των αλοιφών τυριών, των σαλτσών και των σαλτσών ζαχαροπλαστικής.

Τα περισσότερα από τα αντιιδρωτικά που κυκλοφορούν σήμερα περιέχουν αλουμίνιο , το οποίο επίσης πιθανώς απορροφάται από τους πόρους του δέρματος.

Τον Ιουλιο του 1992 , Αυστραλοί ερευνητές ανέφεραν τη μελέτη τους σχετικά με τα μαλακά κονσερβοποιημένα ποτά και την περιεκτικότητα αλουμινίου στο ανθρακούχο ποτό μέσα .

Πενήντα δύο ποτά απο διάφορα μέρη της Αυστραλίας , της Νέας Ζηλανδίας και της Ταϊλάνδης αξιολογήθηκαν . Η περιεκτικότητα σε αλουμίνιο των ποτών μη-κόλα ήταν σχεδόν έξι φορές υψηλότερη σε κουτιά από ότι σε φιάλες.

Συνήθως, η πρόσληψη αλουμινίου μεταξύ των δυτικοευρωπαίων, των Αμερικανών , και των Αυστραλών είναι λιγότερο από 10 χιλιοστόγραμμα την ημέρα. Μερικοί ερευνητές όπως ο Dr.Geralb Spasmin, Ph.D. του Πανεπιστημίου Brandeis στο Waltham, υποθέτουν οτι το αλουμίνιο μπορεί να προκαλέσει μια βιοχημική αλληλουχία που οδηγεί  στην προοδευτική καταστροφή των νευρο-ινιδιακών συμπλεγμάτων στον εγκέφαλο του θύματος .Αυτές οι ανησυχίες τούς οδήγησαν να συστήσουν μέγιστη ημερήσια πρόσληψη μικρότερη από 3 χιλιοστόγραμμα αλουμινίου ημερησίως.

Στην αυστραλιανή μελέτη βρέθηκαν αναψυκτικά που περιέχουν μέχρι 3.9 χιλιοστόγραμμα αλουμινίου ανά κουτί!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  και η ΕυρωπαΙκή Οικονομική Κοινότητα  συνιστά τη μέγιστη συγκέντρωση σε αλουμίνιο 7,4 mcM/I (μικρογραμμάρια /λιτρο)σε πόσιμο νερό.

Η συγκέντρωση από αλουμίνιο σε εμφιαλωμένα ποτά κόλα (8,9mcM/I ), ποτά κόλα σε κουτιά (24,4 mcM/I) και ποτά χωρίς κόλα (33,4 mcM/I) ολα ξεπέρασαν αυτή τη σύσταση.

Παρόλο που ο Δρ.john Dugan της Αυστραλίας αναφέρει οτι “δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας” τίθεται σε ερώτηση αυτό το συμπέρασμα. Θα μπορούσε να είναι αυτή ή σύγχρονη τεχνολογία που ενώ προσπαθεί να ωφελήσει την ανθρωπότητα συμβάλλει πράγματι στην καταστροφή κάποιων από αυτές τις λειτουργίες που προορίζεται  να ενισχύσει;

Το αλουμίνιο σε συμπυκνωμένες μορφές, σκόνες ψησίματος , αντιόξινα, κονσέρβες σόδας είναι σαφώς ένας κίνδυνος για την υγεία μας!

“Εγχειρίδιο Ευεξίας” NEW LIFE INSTITUTE

 

#########