Η Lundbeck αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο με στόχο να αναδείξει την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας καθ’ όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου. Στην Ελλάδα, προωθώντας το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας, «Ψυχική Υγεία για Όλους», η Lundbeck Hellas προβάλει τα κύρια ζητήματα γύρω από τη Ψυχική Υγεία που απασχολούν εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Μέσα από την πλατφόρμα Progress in Mind, έναν δυναμικό ιστότοπο που απευθύνεται κυρίως σε Επαγγελματίες Υγείας, δημοσιεύει τα νεότερα δεδομένα, απόψεις και γνώσεις πάνω σε θέματα της ψυχιατρικής και της νευρολογίας. Το περιεχόμενο του ιστότοπου περιλαμβάνει συνεντεύξεις, αξιολογήσεις, βίντεο και διαδικτυακά σεμινάρια από τοπικούς και διεθνείς ειδικούς στον χώρο της Νευρολογίας και Ψυχιατρικής καθώς επίσης και πρόσφατες αναφορές από Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια.

Στη Lundbeck προτεραιότητά μας είναι η ψυχική υγεία για όλους, όχι μόνο για τους ανθρώπους που διαγιγνώσκονται με κάποιο ψυχιατρικό νόσημα. Θέλουμε να έχουν όλοι πρόσβαση σε υπηρεσίες φροντίδας της ψυχικής τους υγείας ώστε να προστατεύεται το καλώς έχειν των ανθρώπων και να αντιμετωπίζονται οι ψυχιατρικές διαταραχές έγκαιρα και με αποτελεσματικό τρόπο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Lundbeck Hellas, ψυχίατρος κ. Ιωάννης Παράσχος είπε συγκεκριμένα : «Στηρίζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Οι στόχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των Ηνωμένων Εθνών είναι πολύ ξεκάθαροι, κάθε μέλος της κοινωνίας έχει το ρόλο του στη βελτίωση της ψυχικής υγείας. Η Lundbeck δεν αποτελεί εξαίρεση! Ως εξειδικευμένη εταιρεία στη ψυχιατρική και τη νευρολογία θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, ακούραστα αφοσιωμένοι στην αποκατάσταση της υγείας του εγκεφάλου και τη βελτίωση της Ψυχικής Υγείας, έτσι ώστε κάθε άνθρωπος να μπορεί να είναι ο καλύτερός του εαυτός. Στις 10 Οκτωβρίου σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, φορώντας την πράσινη κορδέλα σας όπου και αν βρεθείτε, δια ζώσης ή διαδικτυακά, στηρίζοντας το μήνυμα  Ψυχική Υγεία για Όλους- Δεν υπάρχει Υγεία χωρίς Ψυχική Υγεία»