Αρχική Φορείς Υγείας Συμμετοχή της Γενικής Γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αθηνάς Δρέττα, στο 4ο Ευρωπαϊκό Forum...

Συμμετοχή της Γενικής Γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αθηνάς Δρέττα, στο 4ο Ευρωπαϊκό Forum με θέμα την πολιτική υγείας και φαρμάκων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Γενική Γραμματέας , κα Αθηνά Δρέττα, την Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011, θα μεταβεί Λονδίνο ως προσκεκλημένη του London School of Economics 4ο Forum με θέμα την πολιτική υγείας και φαρμάκων .

 

Το κυρίαρχο θέμα του συνεδρίου αφορά την εναρμόνιση και τον συντονισμό των πολιτικών υγείας, την εξελισσόμενη σύγκλιση των συστημάτων υγείας, τη διαμόρφωση κοινών στόχων και την ανάδειξη της Δημόσιας Υγείας σε βασική προτεραιότητα των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής .

Αναλυτικότερα, η ατζέντα του συνεδρίου περιλαμβάνει τα ακόλουθα θέματα:
• Ενθάρρυνση και της καινοτομίας. Αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα της πολιτικής στην κατανομή των πόρων. Βελτίωση του τρόπου διαχείρισης για την των κοινωνικών αναγκών υγείας του ανεπτυγμένου και του αναπτυσσόμενου κόσμου.
• Αποτελεσματικότητα της σημερινής πολιτικής φαρμάκων: Από την πολιτική στην πράξη και πώς οι πολιτικές λειτουργούν στην πράξη.
• Μελλοντική πορεία: Προοπτικές και προκλήσεις για το .

Την , 17 Φεβρουαρίου 2011, η Γενική Γραμματέας θα συναντηθεί με της Γενικής Διεύθυνσης «Υγείας και Καταναλωτές» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και με καταξιωμένους επιστήμονες του χώρου της υγείας.