Η πολύτιμη εμπειρία του εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου θα παρουσιαστεί στην 4η Νοσηλευτική Ημερίδα που πραγματοποιείται στις 4 Απριλίου 2017, από τις 09:00 έως τις 15:30, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (Λ. Συγγρού 107, Αθήνα). Η εκδήλωση βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και της Ενωσης Νοσηλευτών Ελλάδος και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Στους συνέδρους θα δοθούν τρία μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.

Δύο από τους πιο σημαντικούς δείκτες ποιότητας για τις νοσηλευτικές υπηρεσίες είναι η εμφάνιση ελκών πίεσης (κατακλίσεις) και πτώσεων στους ασθενείς.  Η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Ωνασείου στο πλαίσιο συστημικής προσέγγισης, θέσπισε την επιτήρηση και αξιολόγηση των δεικτών ποιότητας παροχής φροντίδας, αποτελεσματικότητας και ασφάλειας κατ’ αντιστοιχία με αντίστοιχους δείκτες που εφαρμόζουν προηγμένα συστήματα υγείας. Σκοπός είναι η μείωση των λαθών και η αύξηση της αποτελεσματικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για το 2016, η συχνότητα εμφάνισης κατακλίσεων ήταν για το ΩΚΚ 1.9 % όταν διεθνώς σε αντίστοιχα Νοσηλευτικά Ιδρύματα κυμαίνεται από 1,4% έως 9% και η πιθανότητα πτώσης ήταν 0,6% για το σύνολο των ασθενών του ΩΚΚ, όταν διεθνώς κυμαίνεται από 0,2% έως 4,6%.

Καθώς το Ωνάσειο είναι το μοναδικό κέντρο μεταμοσχεύσεων καρδιάς στην Ελλάδα, η Ημερίδα αφιερώνει σημαντικό χρόνο στην παρουσίαση θεμάτων που άπτονται των μεταμοσχεύσεων, όπως η δωρεά οργάνων, η καρδιακή ανεπάρκεια, η μηχανική υποστήριξη και η μεταμόσχευση.  Ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων κ. Ανδρέας Καραμπίνης θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία, που θα αφορά στο παρόν και το μέλλον της δωρεάς οργάνων και των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα.

Η θεματολογία περιλαμβάνει ακόμη την παρουσίαση της στρατηγικής για τη λειτουργία ενός Σύγχρονου Νοσοκομείου, την επίδραση της μουσικής στη λειτουργία της καρδιάς με διάλεξη του Αναπληρωτή Διευθυντή Καρδιολογικού Τομέα κ. Αθανασίου Δρίτσα και ελεύθερες ανακοινώσεις.

Η είσοδος είναι δωρεάν. Το πρόγραμμα βρίσκεται στη σελίδα: www.onasseio.gr

#########