Αρχική Συνέδρια - Ημερίδες - Εκδηλώσεις 35ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ. και 2 χλμ. για παιδιά

35ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ. και 2 χλμ. για παιδιά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η 35η διοργάνωση του Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας, του πλέον ιστορικού αγώνα της χώρας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Μαρτίου, από το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αθηνών (ΣΔΥΑ) σε συνεργασία με το περιοδικό RUNNER και σημείωσε νέο ρεκόρ συμμετοχών με 1.238 δρομείς να ολοκληρώνουν την προσπάθειά τους σε χρόνο λιγότερο από 3 ώρες.Στον αγώνα της σκυταλοδρομίας (2 Χ 10 χλμ.) τερμάτισαν 43 ομάδες, ενώ 114 μικροί δρομείς συμμετείχαν στον αγώνα των 2 χλμ. ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων σε 1.440.

Εκτός όμως από το αγωνιστικό μέρος ο φετινός 35ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ. απέδειξε ότι αθλητισμός και κοινωνική προσφορά όχι μόνο μπορούν να συνυπάρξουν αλλά και ότι ο συνδυασμός τους μπορεί να έχει εκπληκτικά αποτελέσματα. Έτσι, φιλοξενήθηκαν οι 6 ακόλουθες δράσεις-πρωτοβουλίες-σωματεία: «Άνοιξη» – Κίνηση για την Ποιότητα Ζωής Ανθρώπων με Υπερευαισθησίες, Αλλεργίες και Άσθμα, MDA Ελλάς, Φλόγα, «Χάρισε ζωή» (ΚΕΔΜΟΠ), ΑΡΣΙΣ «Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο», Γκολ στη φτώχεια. Πολύτιμη ήταν η βοήθεια τόσο του μεγάλου χορηγού για δεύτερη συνεχή χρονιά, η εταιρεία αθλητικών ειδών Αsics, όσο και η ευγενική υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρίας Abbott.

 Φωτάκης, Πουλίδου και Abbott οι μεγάλοι νικητές

Μεγάλος νικητής του αγώνα με πολύ καλή επίδοση ο Ανδρέας Φωτάκης, ο οποίος επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής. Ο δρομέας του ΓΑΣ Καματερού τερμάτισε πρώτος σε χρόνο 1:09.44. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μιχάλης Καλομοίρης του ΑΠΣ Απόλλων ΔΑ με 1:10:08 και στην τρίτη ο Παναγιώτης Αλιφέρης με 1:11:05. Στις γυναίκες νικήτρια για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ήταν η Φιλίππα Πουλίδου με χρόνο 1:22.59. Η έμπειρη αθλήτρια του ΓΑΣ Ιλισσός πήρε άνετα τη νίκη ενώ ακολούθησαν τερματίζοντας μαζί στη δεύτερη θέση η Ανδριανή Δόμβρου και η Μυρσίνη Κολυφά με 1:24:42.

Στον αγώνα της σκυταλοδρομίας πρώτη ήταν η ομάδα της Abbott με τους Παναγιώτη Παπανδρεόπουλο και Σέζικ Μάρεκ να τερματίζουν σε 1:15.11. Στη δεύτερη και τρίτη θέση ήταν η ομάδες των Τατάκου – Αμβράζη και των ΣΑΦΑΝΣ που κέρδισαν τόσο το έπαθλο της πολυπληθέστερης συμμετοχής όσο και αυτόν της πιο γρήγορης ομάδας.

Δυναμική παρουσία από την Abbott

Θέλοντας να δώσει το μήνυμα για έναν πιο ενεργό τρόπο ζωής, η Αbbott έδειξε και έμπρακτα την υποστήριξή της σ’ αυτόν τον σκοπό συμμετέχοντας ως χορηγός στον 35ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ. συμβάλλοντας σημαντικά στην περαιτέρω βελτίωση της διοργάνωσης. Η δράση της βέβαια ήταν εμφανής και στο αγωνιστικό κομμάτι καθώς συμμετείχε με πολλές ομάδες στον αγώνα της σκυταλοδρομίας.Έτσι εκτός από τη νικήτρια ομάδα της στον αγώνα της σκυταλοδρομίας (Παναγιώτης Παπανδρεόπουλος – Σέζικ Μάρεκ) και οι υπόλοιπες ομάδες της τα πήγαν εξίσου καλά καταλαμβάνοντας την 5η (Αποστολίδης Αλέξανδρος – Αντώνης Χλέπας), την 11η (Αποστολίδη Δάφνη – Παπαθανασίου Πέτρος), τη 16η (Δρογγίτη Άννα – Φερέτος Μιχάλης), την 21η (Χρήστος Τούλας – Καίτη Πρεζεράκου) και την 34η θέση (Γεωργακόπουλος Ιωάννης – Αποστολίδης Πασχάλης) στη συνολική κατάταξη ενώ ιδιαίτερη ήταν και η παρουσία της και στον παιδικό αγώνα των 2 χλμ. που πραγματοποιήθηκε παράλληλα.

Πολύτιμη βοήθεια

Η συμβολή τους στη βελτίωση της διοργάνωσης και στη δυνατότητα περισσότερων παροχών προς όλους τους δρομείς είναι καθοριστική. Οι υποστηρικτές του αγώνα για μία ακόμη φορά παρείχαν όλα όσα χρειάζονται για να πραγματοποιηθεί άρτια μία διοργάνωση.Σημαντική ήταν για μία ακόμη φορά η συνεισφορά της Τροχαίας Ελληνικού και Καλλιθέας που φρόντισαν για της κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, του Ο.Α.Σ.Α. για την παραχώρηση της λωρίδας κυκλοφορίας, της ΤΡΑΜ Α.Ε. τόσο για τη διευκόλυνση κατά τη διέλευση των δρομέων από τις γραμμές, αλλά και του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που βρίσκεται πάντα δίπλα στις προσπάθειες του Σ.Δ.Υ. Αθηνών καθώς και της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Γλυφάδας όπως και της Φλόγας που υποστήριξε με πολυπληθή ομάδα εθελοντών τον αγώνα.

Η εταιρεία Dole προσέφερε φρέσκα και γευστικά φρούτα σε όλους τους δρομείς στο διήμερο των εκδηλώσεων, το ενεργειακό αθλητικό ποτό LUCOZADE φρόντισε για την σωστή ενυδάτωση τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα όσο και στον τερματισμό, η εταιρεία Natura Pharm παρείχε τα κορυφαία προϊόντα περιποίησης ποδιών Gehwol σε όλους, οι Αττικές Διαδρομές φρόντισαν για την καλύτερη δυνατή σήμανση της διαδρομής και η εταιρεία Dimand προσέφερε τις υποδομές και την υποστήριξή της.

Λίγα λόγια για τις 6 δράσεις-πρωτοβουλίες-σωματεία που συμμετείχαν στον αγώνα

  Άνοιξη

Η «ΑΝΟΙΞΗ», Κίνηση για την Ποιότητα Ζωής Ανθρώπων με Υπερευαισθησίες, Αλλεργίες και Άσθμα ενημέρωνε τους παρευρισκόμενους για το άσθμα, τις αλλεργίες και τον τρόπο που αυτές συνδέονται με την άσκηση. Παράλληλα προσέφερε δωρεάν έλεγχο της λειτουργίας της αναπνοής και της κατάστασης των πνευμόνων, στους συμμετέχοντες, με στόχο να εντοπιστούν από νωρίς οποιαδήποτε σχετικά προβλήματα που μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής ή και την απόδοσή τους. Οι δρομείς που επιθυμούσαν δήλωναν το όνομά τους από το Σάββατο στους εθελοντές της «Άνοιξης» ώστε την επόμενη ημέρα να γίνουν οι μετρήσεις για τον καθένα ξεχωριστά πριν τον αγώνα και έως και μισή ώρα μετά τον τερματισμό. Έτσι ο κάθε ενδιαφερόμενος δρομέας έλαβε μία ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με το αναπνευστικό του σύστημα και του προτάθηκαν λύσεις σχετικά με τη βελτίωσή του.

Περισσότερες πληροροφίες για την «Άνοιξη» στην ιστοσελίδα www.allergyped.gr
 
MDA Hellas

Το Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυικές Παθήσεις MDA Hellas έχει μπει δυναμικά στο χώρο του τρεξίματος όπου σε συνεργασία με το περιοδικό Runner δημιούργησαν την ομάδα MDA Runner με κύριο σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με τις δράσεις του. Η αρχή ήταν εντυπωσιακή καθώς στην πρώτη της εμφάνιση στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας η MDA Runner κατάφερε να διακριθεί και στους τρεις αγώνες του προγράμματος καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στις ομαδικές βραβεύσεις. Συνεχίζοντας λοιπόν τη δράση της, μέλη της ομάδας MDA Runner, βρίσκονταν στον χώρο του Αγ. Κοσμά όπου ενημέρωναν τους συμμετέχοντες τόσο για τις δράσεις του σωματείου όσο και για την παρουσία της ομάδας MDA Runner στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας και τους αγώνες 5 & 10 χλμ. που πραγματοποιούνται παράλληλα στις 11 Νοεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες για το MDA Hellas στην ιστοσελίδα www.mdahellas.gr και στο και στα τηλ.: 210 3616980-1.

 

– Φλόγα

Ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» είναι γνωστός και στο χώρο του τρεξίματος για την έντονη δρομική δράση που παρουσιάζει εδώ και χρόνια. Ο ρόλος του στον συγκεκριμένο αγώνα ήταν πολλαπλός καθώς συμμετείχε με ομάδα εθελοντών στη διοργάνωση του αγώνα, αλλά «κατέβασε» και τη δική του ομάδα δίνοντας το δυναμικό παρών ενώ παράλληλα μέλη του ενημέρωναν τους συμμετέχοντες για τις δράσεις τους που έχουν ως σκοπό να απαλύνουν τον πόνο παιδιών και γονέων που πάσχουν από Νεοπλασματική Ασθένεια.

Περισσότερες πληροφορίες για την «Φλόγα» στην ιστοσελίδα www.floga.org.gr

«Χάρισε ζωή» (ΚΕΔΜΟΠ) 

Το Κέντρο Ενημέρωσης & Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών προσέφερε ενημέρωση σχετικά με το πως μπορεί ο καθένας με μία απλή κίνηση να συνεισφέρει… χαρίζοντας ζωή. Συγκεκριμένα το «Χάρισε ζωή» συμμετείχε σε ειδικό σταντ και ενημέρωνε σχετικά με θέματα που αφορούν τη δωρεά μυελού των οστών και προέτρεπε τους παρευρισκόμενους να ενταχθούν στην Παγκόσμια Δεξαμενή Δοτών.

Στόχος του κέντρου για το 2012 είναι το νούμερο των εθελοντών να φτάσει τους 3.000.
Περισσότερες πληροφορίες για το «Χάρισε ζωή» στην ιστοσελίδα www.xarisezoi.gr
 
  AΡΣΙΣ «Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο»

Η μη κυβερνητική οργάνωση ΑΡΣΙΣ δραστηριοποιείται για την υποστήριξη παιδιών και νέων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κοινωνικού αποκλεισμού προασπίζοντας τα δικαιώματά τους. Στον αγώνα θα συμμετείχαν με την πρωτοβουλία «Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο», εθελοντές της οποίας θα προσέφεραν δημιουργική απασχόληση για όλα τα παιδιά.

Περισσότερες πληροφορίες για την ΑΡΣΙΣ στην ιστοσελίδα www.running4children.org
 
Γκολ στη φτώχεια

Γκολ στη φτώχεια μας παροτρύνει να βάλουμε η αντίστοιχη πρωτοβουλία, εκπρόσωπος της οποίας ενημέρωνε για τις δράσεις που έχουν ως σκοπό να βοηθήσουν την καθημερινότητα των ασθενέστερων ομάδων. Επίσης εθελοντές της συγκεκριμένης δράσης δέχονταν προσφορές από μεταχειρισμένα αθλητικά παπούτσια τα οποία διάθεσαν στους άστεγους της πόλης της Αθήνας.