Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Συνδέσμου «Κωστάκης Μεσογίτης» υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.) με θέμα «Δωρεά Οργάνων – Δώρο Ζωής», την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011 στο νέο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης.Ο Σύνδεσμος «Κωστάκης Μεσογίτης» στα πλαίσια της ολοκλήρωσης των 20 χρόνων δράσης του, τίμησε τη Μεγάλη Ιδέα της Δωρεάς Οργάνων που αποτελεί τη γενεσιουργό αιτία του, καλώντας σημαντικά πρόσωπα που σχετίζονται με την ιατρική και θρησκευτική προσέγγιση του ευαίσθητου αυτού ζητήματος.

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ. κ. Κύριλλος, ο Καθηγητής Νεφρολογίας και Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών & του Πανεπιστημίου Φρανκφούρτης και Πρόεδρος του Ε.Ο.Μ. κος Ιωάννης Βλαχογιάννης, ο καρδιοχειρουργός και Πρόεδρος του Δ.Σ. του «Ωνασείου» Καρδιοχειρουργικού Κέντρου κος Πέτρος Α. Αλιβιζάτος & η ιατρός κα Ελευθερία Κρικέλη παρουσίασαν το θέμα της Δωρεάς Οργάνων Σώματος μέσω των προσωπικών τους εμπειριών και των χώρων που εκπροσωπούν. Επιπλέον, ο καθηγητής χειρουργικής κος Ανδρέας Τζάκης, καθώς δεν κατόρθωσε να παρευρεθεί στην ημερίδα ως ομιλητής, μας απηύθυνε ένα χαιρετισμό μέσω video. Το συντονισμό της ημερίδας επιμελήθηκε η δημοσιογράφος υγείας κα Εύα Ντελιδάκη.

Ο κόσμος που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του ενημερώθηκε από τους καταλληλότερους ανθρώπους για την αξία της Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και τα ιατρικά, ηθικά και θεολογικά ερωτήματα που εμπίπτουν στο θέμα ενώ, παράλληλα, παρευρισκόμενοι εξέφρασαν δικούς τους προβληματισμούς με υποβολή ερωτήσεων προς τους ομιλητές.

Στη συνέχεια, στην εκδήλωση αυτή τιμήθηκαν οι Αιμοδότες του Συνδέσμου που συμπλήρωσαν 25, 10 & 5 Αιμοδοσίες. Συνολικά βραβεύτηκαν 78 Αιμοδότες.

Έτσι, δύο Μεγάλες Ιδέες, η Εθελοντική Αιμοδοσία και η Δωρεά Οργάνων Σώματος, «συναντήθηκαν» ξανά.

 

Την εκδήλωση έκλεισε η ευλογία της πρωτοχρονιάτικης πίτας από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ. κ. Κύριλλο.

Εκτός από την αθρόα προσέλευση Αιμοδοτών & Μελών του Συνδέσμου, καθώς και πλήθους επισκεπτών, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κος Μιλτιάδης Καρπέτας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Ιερείς της πόλης, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων καθώς επίσης και Επίτιμα Μέλη μας, που πάντοτε είναι κοντά σε όλες τις εκδηλώσεις.

 

Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί θερμά:

  • τους ομιλητές Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Κύριλλο, κο Ιωάννη Βλαχογιάννη, κο Πέτρο Αλιβιζάτο, κα Ελευθερία Κρικέλη, τη συντονίστρια της ημερίδας κα Εύα Ντελιδάκη
  • τον καθηγητή χειρουργικής κο Ανδρέα Τζάκη για το video -χαιρετισμό
  • τους Αιμοδότες, τα Μέλη του Συνδέσμου καθώς επίσης και το πλήθος επισκεπτών που παρευρέθηκαν στην ημερίδα
  • το Δήμο Μεταμόρφωσης για τη βοήθειά του,  τον κο Λευτέρη Παπαγεωργίου για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης, τον κο Μπάμπη Μπεσλεμέ για την τεχνική υποστήριξη, την κα Γεωργία Αλεξίου που επιμελήθηκε τη φωτογράφηση, την κα Αρετή Σαγκριώτη που ανέλαβε τη βιντεοσκόπηση της βραδιάς, την κα Λούσυ Λούκα για τη δημιουργία της πρόσκλησης, τον κο Γιώργο Πετρόπουλο για τη προσφορά των 10 φλουριών της βασιλόπιτας, τον ιατρό κο Αντώνη Λαγγουράνη για τα 10 βιβλία που δόθηκαν στους τυχερούς, τον κο Ηλία & την Εύη Μαυριάκα για την καθαριότητα της αίθουσας.
#########