Μετά την απόλυτη επιτυχία του περσινού συνεδρίου, διοργανώνεται και φέτος  το 2ο Διεθνές Συνέδριο Καρδιαγγειακής Απεικόνισης στην Κλινική Πράξη, από το Imperial College London Department of Echocardiology Hammersmith Hospital στις 4-6 Μαΐου 2017 στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα.

 

Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές θα αναλύσουν θέματα γύρω από όλο το φάσμα της κλινικής καρδιολογίας. Το ιδιαιτέρως υψηλού επιπέδου επιστημονικό πρόγραμμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στις νέες φαρμακευτικές αγωγές στη στεφανιαία νόσο, στην αντιπηκτική αγωγή, στην καρδιακή ανεπάρκεια, στην πρωτοπαθή πνευμονική υπέρταση, καθώς και στην ιδιοπαθή υπέρταση.  Θέματα που απαιτούν επαναξιολόγηση των κλινικών και παθοφυσιολογικών δεδομένων ώστε να αξιοποιηθούν κατάλληλα.

Το συνέδριο απευθύνεται σε όσους θεωρούν την απεικόνιση ένα βασικό εργαλείο κλινικής πράξης που πρέπει να χρησιμοποιείται με τον καταλληλότερο τρόπο για τον ασθενή, ενώ θα παρουσιαστούν πολλά κλινικά περιστατικά από νέους καρδιολόγους. Με τη βοήθεια των τριών βασικών ομάδων εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας τα περιστατικά θα συζητηθούν στο πάνελ των ειδικών για την καλύτερη αντιμετώπιση τους.

 

Η διοργάνωση του συνεδρίου υπό την αιγίδα των Ομάδων Εργασίας Ηχoκαρδιολογίας, Απεικονιστικών Τεχνικών και Καρδιακής Ανεπάρκειας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, με προέδρους τον Δρ Γιώργο Αθανασόπουλο και καθηγητή Πέτρο Νιχογιαννόπουλο που στόχο έχει στην υπηρέτηση των ανωτέρω, ώστε με την κατάλληλη ενσωμάτωση της καρδιαγγειακής απεικόνισης στις κλινικές αποφάσεις και θεραπευτική πράξη, να επαυξηθεί ο λυσιτελής ορθολογισμός στη σύγχρονη Καρδιολογία.