Για 4η φορά θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας τα διεθνούς κύρους βραβεία Prix Galien, στις 11 Απριλίου 2019, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τα Prix Galien αποτελούν πια έναν καταξιωμένο θεσμό στη συνείδηση ερευνητών, οργανισμών και εταιριών που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της καινοτόμου ιατρικής και φαρμακευτικής έρευνας παγκοσμίως.

 

Τα Prix Galien Greece καταξιώθηκαν την τελευταία εξαετία στη χώρα μας ως ο σημαντικότερος θεσμός αναφοράς για:

  • Τα επιτεύγματα της φαρμακευτικής έρευνας & καινοτομίας
  • Τις προσπάθειες και τα αποτελέσματα της έρευνας Ελλήνων ερευνητών
  • Τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης, οργάνωσης και δράσεων των συλλόγων ασθενών της χώρας
  • Τις γενναίες προσφορές ξεχωριστών Ανθρώπων και Ιδρυμάτων στο σύστημα υγείας της χώρας, όπου η ανάδειξη και η συμβολική βράβευσή τους από τα Prix Galien Greece επιδιώκει να παρακινήσει και άλλους να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα

 

Στην 4η Τελετή Απονομής των Prix Galien Greece υποψήφιοι προς βράβευση είναι 26 φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά προϊόντα και 23 Σύλλογοι Ασθενών.

 

 

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

 

Ξεχωριστό σταθμό στη διαδρομή του θεσμού στην Ελλάδα, αποτελεί φέτος το Ανθρωπιστικό Βραβείο «Pro Bono Humanum», που θα απονεμηθεί από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την τεράστια δωρεά του στο σύστημα υγείας της χώρας μας.

 

Μεγάλη τιμή αποτελούν για το θεσμό η παρουσία και οι τιμητικές βραβεύσεις δύο σπουδαίων και ξεχωριστών προσωπικοτήτων του απανταχού Ελληνισμού: του Dr. Albert Bourla, CEO Pfizer Inc., τον οποίο θα βραβεύσουμε ως τον «Διαπρεπή Έλληνα Ηγέτη» της παγκόσμιας φαρμακευτικής βιομηχανίας και του σπουδαίου Έλληνα ερευνητή, Dr. Menelas N. Pangalos,  FRSB FMedSci, EVP & President BioPharmaceuticals R&D, AstraZeneca, που θα τιμηθεί με το «Galien Scientific Research Award».

 

Τιμής Ένεκεν θα βραβεύσουμε επίσης τον Dr. Torsten Mau, Head of HP Supply & Global Quality, Boehringer-Ingelheim, για την στήριξη της οικονομίας της χώρας με την μεγαλύτερη επένδυση παραγωγής καινοτόμων προϊόντων στην Ελλάδα, με το εργοστάσιό της Boehringer Ingelheim στο Κορωπί.

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΣΜΟ

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ PRIX GALIEN GREECE

 

Ο θεσμός των βραβείων Prix Galien ξεκίνησε το 1970 στη Γαλλία, όταν ένας φαρμακοποιός, ο Roland Mehl θέλησε να προωθήσει τις σημαντικές προόδους που πραγματοποιούνται στη φαρμακευτική έρευνα.

 

Εκφράζουν μια συλλογική προσπάθεια διακεκριμένων επιστημόνων απ’ όλο τον κόσμο να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν εξαιρετικά φαρμακευτικά επιτεύγματα που οδηγούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής ή σώζουν ζωές, μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων σκευασμάτων και διαγνωστικών εργαλείων. Για αυτό το λόγο, χαρακτηρίζονται από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα εφάμιλλα των Βραβείων Νόμπελ στην φαρμακευτική έρευνα και καινοτομία.