Καλούμε την ΟΕΝΓΕ , τον ΙΣΑ, τον ΠΙΣ και όλα τα αρμόδια όργανα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και δίπλα μας στις κινητοποιήσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει σε πολλά νοσοκομεία της χώρας από τη βάση των γιατρών και ιδιαίτερα των νέων, ως απάντηση στην προσπάθεια εξόντωσης μας από την πολιτική που ακολουθεί το υπουργείο υγείας. Η προκύρηξη άκρως δυναμικών κινητοποιήσεων όλου του ιατρικού κλάδου με πρωτεργάτες τους ανωτέρω φορείς είναι πλέον αυτονόητο αίτημα όλου του ιατρικού κλάδου.
Απεργία μιας ημέρας και προτροπή για επίσχεση δεν συνιστούν απάντηση στην λαίλαπα που μας ετοιμάζουν..

 

Ζητάμε την χάραξη από κοινού στρατηγικής για τη συντονισμένη δράση όλων των συναδέλφων. Θεωρούμε ότι περαιτέρω υποχωρητικότητα, σημαίνει αυτόματα και το τέλος μας, τόσο ως κλάδου, όσο και του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ζητάμε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, των ιατρικών συλλόγων κατά τόπους και τον πρόεδρο του ΠΙΣ, τους οποίους καλούμε πλέον να δείξουν αμείλικτη στάση απέναντι στους εχθρούς της υγείας.

Ζητάμε επίσης παραπομπή στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα των Ι.Σ. και του Π.Ι.Σ. ”συναδέλφων” που ασκούν τρομοκρατία σε ανθρώπους που υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους και αγωνίζονται. (διοικητές νοσοκομείων, υψηλόβαθμοι του υπουργείου υγείας, κ.ο.κ)

2] Καλούμε όλους τους συναδέλφους που δεν βρίσκονται ακόμα σε κινητοποιήσεις στο χώρο εργασίας τους, να προβούν εντός των επόμενων ημερών σε συνελεύσεις για το ξεκίνημα τους, με σκοπό την ύστατη στιγμή να σωθεί ότι έχει απομείνει από το δημόσιο σύστημα υγείας και την αξιοπρέπεια μας ως κλάδου.
Δείξαμε τεράστια υπομονή και αυτό για κάποιους είναι αδυναμία.
Φτάσαμε πλέον να διεκδικούμε τα αυτονόητα: πληρωμή δεδουλευμένων πολλών μηνών, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, ύπαρξη περίθαλψης εντός ενός δημόσιου συστήματος υγείας για όσους την έχουν ανάγκη,

Το κίνημα νέων γιατρών προτείνει και στηρίζει έμπρακτος οποιαδήποτε κινητοποίηση που θα αποφασιστεί στις συνελεύσεις, με κάθε δυνατό μέσο. Κανένας δεν πρέπει να είναι μονος του στον αγώνα που δίνει πλέον (από το μικρότερο ιατρείο μεχρι το μεγαλύτερο νοσοκομείο)..Θεωρούμε πως η έναρξη επισχέσεων και τα δικονομικά μέτρα απέναντι σε όσους διαλύουν τη δημόσια υγεία και απειλούν την επιβίωση συναδέλφων χρωστώντας 6,7 και 8 μηνών δεδουλευμένα είναι το λιγότερο δυνατό για όσους επιβιώνουν από το μισθό τους και θέλουν να παραμείνουν αξιοπρεπείς λειτουργοι του συστήματος παροχής υγείας.

Ακόμα και να πληρωθούν κάποιες εφημερίες (ενός ή δυο μηνών) στους νέους συνάδελφους, πρέπει να είναι σαφές ότι αυτές δεν είναι παρά το τελευταίο ηρεμιστικό καθώς το υπουργείο έχει κάνει σαφή την πρόθεση για την περικοπή επιπλέων εφημεριών (δεδουλευμένων και επερχόμενων), αδιαφορώντας πλήρως για τις επιπτώσεις στο κοινωνικό συνολο και σε εμας τους ίδιους.

Η περικοπή των μισθών μας [άγνωστο με τι ποσοστό θα αποφασίστεί από τη ρουλέτα του υπουργού οικονομίας] μετατρέπει πλέον τις αποδοχές μας σε φιλοδώρημα με μισθούς κάτω των 800 ευρώ για τους ειδικευόμενους και 1000 για ειδικευμένους..
Δεν θα αφήσουμε και αυτή την φορά να μας παραπλανήσουν με μερικά ψίχουλα που θα μας ”πετάξει” το υπουργείο.. Δεν είμαστε ζητιάνοι..

4] Προτρέπουμε επιπλέον στους διοικητές των νοσοκομείων να αποκτήσουν μετριοπάθεια και να μην δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο..
Επειδή θεωρούν τα νοσοκομεία τσιφλίκι τους και αγνοώντας παντελώς και ηθελημένα τους νομούς, θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα..
Η δυναμική απάντηση των συνδικαλιστικών μας οργάνων σε τέτοιες προσπάθειες και η υπεράσπιση των αγωνιζόμενων συναδέλφων θεωρούμε ότι πρέπει να είναι αυτονόητη..

Δεν υπάρχει πλέον περίοδος χάριτος για κανένα. Τα ονόματα των διοικητών που ασκούν την κατάπτυστη αυτή πολιτική, θα δίνονται στην δημοσιότητα από το κίνημα μας και οι πράξεις τους θα καταγγέλλονται εάν υπερβαίνουν τα νόμιμα στις αρμόδιες αρχές και θα προβούμε σε νομικές κινήσεις ζητώντας την δίωξη τους σε συνεργασία με τους αγωνιζόμενους συναδέλφους.

Είναι σαφής σε τέτοιες περιπτώσεις ο ρόλος που πρέπει να αναλάβουν τα πειθαρχικά όργανα για παραδειγματική τιμωρία, σε περίπτωση που οι εν λόγω διοικητές τυχαίνουν και ”συνάδελφοι”. Δεν θα ανεχτούμε ποτέ ξανά νέοι συνάδελφοι μας να γίνονται αναλώσιμα ”στρατιωτάκια ” στα χεριά των ”βολεμένων τιμωρών”.

5] Ζητάμε την άμεση εξέταση από τις αρμόδιες αρχές των συνθηκών εργασίας των ειδικευομένων που στο σύνολο τους είναι άθλιες..

Χωρίς ρεπό, χωρίς ουσιαστική εκπαίδευση και χωρίς καμία κάλυψη..
Ως εδώ..

6] Το κίνημα νέων γιατρών που εξαρχής κατάγγειλε το εγχείρημα του ΕΟΠΥΥ ως ετοιμόρροπο και άθλιο για ασθενείς και γιατρούς δυστυχώς δικαιώνεται ..

Δεν ονειρευόμαστε τέτοια υγεία κύριοι..

Υγεία με απλήρωτους γιατρούς, φαρμακοποιούς και με κόσμο που πληρώνει ακριβά ακόμα και το τηλεφώνημα του για ραντεβού με το γιατρό, έχοντας πληρώσει επί δεκαετίες εισφορές που κάποιοι έφαγαν σε δομημένα ομόλογα..
Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε ότι το σύστημα αυτό καταρρέει σαν χάρτινος πύργος παρασύροντας την παροχή υπηρεσιών υγείας, αλλά και τους γιατρούς μαζί του.

7] Κάνουμε έκκληση προς τον κόσμο που υποφέρει να μας δώσει τον χρόνο να του αποδείξουμε ότι δεν είμαστε αυτό που τα ΜΜΕ των μεγαλοσυμφερόντων δείχνουν, ισοπεδώνοντας τους πάντες.

Είμαστε διαφορετικοί.

Ο κόσμος ήδη μας βλέπει αρκετό καιρό τώρα και θα συνεχίσει να μας βλέπει όσο το κίνημα μας μεγαλώνει, μαζι του να αγωνιζόμαστε στα εξωτερικά ιατρεία και στα πεζοδρόμια.
Δεν θα αφήσουμε να του στερήσουν το υπέρτατο αγαθό..

Ξεκινούμε άμεσα επαφές με συλλόγους ασθενών από όλη την χώρα, αφουγκραζόμενοι τα προβλήματα τους και θα αγωνιστούμε μαζί τους για την επίλυση τους.

8] Τέλος καλούμε όσους έχουν συνειδητοποιήσει την τραγικότητα της κατάστασης να ενωθούν από όποιον κλάδο και να προέρχονται.
Πλέον η επίθεση είναι μαζική.

Μια φορά ας παραγκωνίσουμε τις διαφορές μας κι ας ενωθούμε για έναν αγώνα που αρμόζει στο κοινωνικό μας ρόλο.

Για το μέλλον μας, την επιβίωση μας και την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας μας.

Το χρωστάμε στους ασθενείς μας, στους εαυτούς μας και στα χρόνια που σπαταλήσαμε για να γίνουμε γιατροί..

#########