Ο Iατρικός Σύλλογος Αθηνών αισθάνεται δικαιωμένος για τη σημερινή Διυπουργική Συνάντηση των αρμόδιων Υπουργείων  καθ ότι είχαμε επανειλημμένως επισημάνει την ανάγκη συστράτευσης  ,για να βρεθούν λύσεις στα καίρια προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο της υγείας. Ωστόσο   ο  ΙΣΑ αναμένει την ανακοίνωση του χρονοδιαγράμματος για την πληρωμή   των  παρόχων   υγείας  του ΕΟΠΥΥ . Τονίζουμε ότι θα  πρέπει να  διασφαλιστεί  ότι όλοι οι πάροχοι υγείας θα πληρώνονται αναλογικά και ισότιμα και δεν θα δίνεται προτεραιότητα σε αυτούς που φωνάζουν δυνατότερα

, ή απειλούν με διακοπή της παροχής των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πολίτες. Δεν θα πρέπει να επικρατήσει στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας ο Νόμος της Ζούγκλας.

Ζητάμε την   δημιουργία Διαρκούς Επιτροπής Διαχειριστικού Ελέγχου του ΕΟΠΥΥ με επιστημονικούς και υγειονομικούς φορείς η οποία θα εξετάζει τη διαχείριση των πόρων και τον καταμερισμό αυτών .

Έχουμε επισημάνει ότι οι δαπάνες της υγείας είναι ανελαστικές σε ένα στοιχειώδες επίπεδο βασικών παροχών υγείας, γεγονός που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους αρμόδιους φορείς.

 

Στο μεταξύ πρωτοβουλία για μία σημαντική συνάντηση έλαβε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Ο πρόεδρος και το ΔΣ του ΙΣΑ θα συναντηθούν με εκπροσώπους των χρηστών υγείας με στόχο να συζητηθούν τα κρίσιμα ζητήματα και να γίνει προσπάθεια συντονισμού στην δύσκολη κατάσταση που διανύει η χώρα.

 

Η συνάντηση θα γίνει  την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου στις 14.00 μ.μ στα γραφεία του ΙΣΑ  και πρόκειται να παραστούν  ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ κ. Δημουλάς, της ΑΔΕΔΥ κ. Κουτσουμπέλης ,ο  Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Κροκίδης ,ο  Πρόεδρος του  Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ κ. Ζώης ,ο  Πρόεδρος της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου κ. Βαβουγιός ,ο  Πρόεδρος ΕΒΕΑ κ. Μίχαλος και ο  Πρόεδρος του  Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ κ.Λουκόπουλος.

 

 

Για το ΔΣ του ΙΣΑ

 

Ο Πρόεδρος                                                Ο Γεν Γραμματέας

 

Γεώργιος Πατούλης                                                Ευστάθιος Τσούκαλος

#########