Αρχική Ειδήσεις - Νέα Κίνημα Νέων Ιατρών 24ωρη απεργία ,Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας

Κίνημα Νέων Ιατρών 24ωρη απεργία ,Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

με επιτυχία η συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας των γιατρών που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του κινήματος μας και την συμπαράσταση όλων των ιατρικών φορέων (ΟΕΝΓΕ, ΙΣΑ)

Η κινητοποίηση ήταν μαζική, δεδομένης και της συσπείρωσης του κλάδου για όλα τα τρέχοντα ζητήματα αλλά και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθηκές. Παραβρέθηκε πλήθος νέων γιατρών και φοιτητών ιατρικής και ανάμεσα τους ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κος Βαρνάβας, η πρόεδρος του ΙΣ Πειραιά κα Ανεμοδουρά, ο πρόεδρος του ΙΣ Καβάλας και το μέλος του ΠΙΣ κος Σιώρας.

Στα πλαίσια της διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας, ζητήθηκε και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με Υφυπουργό κο και γγ κο Δημόπουλο στους οποίους τέθηκαν τα ζητήματα και ελήφθησαν οι αντίστοιχες απαντήσεις.

 

 

 

1) ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΙΑΤΡΙΚΩΝ

Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε προφορικά, ότι οι εξετάσεις για την ειδικότητα δεν είναι στα θέματα που θα ανοίξει ή θα προωθήσει η παρούσα κυβέρνηση. Ζητήσαμε δελτίο τύπου το οποίο και αρνήθηκε. Καλέσαμε επίσης τα υπόλοιπα κόμματα της κυβέρνησης να τοποθετηθούν επίσημα.

Ως προς το σκέλος της Ιατρικής Εκπαίδευσης και των Ιατρικών Εταιρειών, ο Υφυπουργός δήλωσε ότι έχει γίνει στον Πρωθυπουργό για την προώθηση του θέματος.

 

2) ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Τέθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία λόγω ελλείψεων Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, το θέμα της λήξης των συμβάσεων των Επικουρικών, την έλλειψη σε ιατρούς που επηρεάζει τόσο τη σωστή λειτουργία των νοσοκομείων, όσο και την παρεχόμενη εκπαίδευση στους ειδικευόμενους. Ειδικότερα οι συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία της επαρχίας

Ο Υφυπουργός απάντησε ότι δεν προκυρήχθηκαν θέσεις επικουρικών σε Αθήνα και Θεσ/κη για να δηλώσουν οι γιατροί επαρχία, δήλωσε χωρίς να δίνει λεπτομέρειες ότι θα τακτοποιηθεί το θέμα των επικουρικών στις ΜΕΘ, ενώ για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τις απέκλεισε προς το παρόν και αναφέρθηκε σε μια διαπραγματεύσιμη αναλογία 1/10 (1 πρόσληψη σε 10 αποχωρήσεις).

 

3) Τέθηκαν τα ζητήματα των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων, των συνθηκών εργασίας των αγροτικών γιατρών, το θέμα της εξαντλητικής εργασίας ειδικευόμενων και ειδικών, το ζήτημα του ΕΟΠΥΥ, το μισθολόγιο των ιατρών του ΕΣΥ, τα ΚΕΝ, οι ελλείψεις υλικών στα νοσοκομεία, το μεταναστευτικό των γιατρών. Δεν λάβαμε καμία απάντηση επ’ αυτών των ζητημάτων. Αντίθετα, στις μαρτυρίες των συναδέλφων απαντούσε με αμφισβήτηση, ότι όλα του λέγαμε δεν ισχύουν, ενώ ισχυρίστηκε ότι τα νοσοκομεία δεν κλείνουν, οι λίστες αναμονής δεν έχουν κλείσει, οι εφημερίες πληρώνονται και θα πληρώνονται κανονικά και όλα βαίνουν καλώς. Και σε τελική ανάλυση, «ξέρετε πώς είναι οι συνθήκες»!!!