Αρχική Ειδήσεις - Νέα Κίνημα Νέων Ιατρών 24ωρη απεργία ,Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας

Κίνημα Νέων Ιατρών 24ωρη απεργία ,Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας των νέων γιατρών που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του κινήματος μας και την συμπαράσταση όλων των ιατρικών φορέων (ΟΕΝΓΕ, ΙΣΑ)

Η κινητοποίηση ήταν μαζική, και της συσπείρωσης του κλάδου για όλα τα τρέχοντα ζητήματα αλλά και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθηκές. Παραβρέθηκε πλήθος νέων γιατρών και φοιτητών ιατρικής και ανάμεσα τους ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κος Βαρνάβας, η πρόεδρος του ΙΣ Πειραιά κα Ανεμοδουρά, ο πρόεδρος του ΙΣ Καβάλας και το μέλος του ΠΙΣ κος Σιώρας.

Στα πλαίσια της σημερινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας, ζητήθηκε και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υφυπουργό κο Τιμοσίδη και τον γγ κο Δημόπουλο στους οποίους τέθηκαν τα παρακάτω ζητήματα και οι αντίστοιχες απαντήσεις.

 

 

 

1) ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε προφορικά, ότι οι εξετάσεις για την ειδικότητα δεν είναι στα θέματα που θα ανοίξει ή θα προωθήσει η παρούσα κυβέρνηση. δελτίο τύπου το οποίο και αρνήθηκε. Καλέσαμε επίσης τα υπόλοιπα κόμματα της να τοποθετηθούν επίσημα.

Ως προς το σκέλος της Ιατρικής Εκπαίδευσης και των Ιατρικών , ο Υφυπουργός δήλωσε ότι έχει γίνει εισήγηση στον Πρωθυπουργό για την προώθηση του θέματος.

 

2) ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Τέθηκαν τα σοβαρά που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία λόγω ελλείψεων Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, το θέμα της των συμβάσεων των Επικουρικών, την έλλειψη σε ειδικευμένους ιατρούς που επηρεάζει τόσο τη σωστή λειτουργία των νοσοκομείων, όσο και την εκπαίδευση στους ειδικευόμενους. Ειδικότερα οι συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία της επαρχίας

Ο Υφυπουργός απάντησε ότι δεν προκυρήχθηκαν θέσεις επικουρικών σε Αθήνα και Θεσ/κη για να δηλώσουν οι γιατροί επαρχία, δήλωσε χωρίς να δίνει λεπτομέρειες ότι θα τακτοποιηθεί το θέμα των επικουρικών στις ΜΕΘ, ενώ για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τις απέκλεισε προς το παρόν και αναφέρθηκε σε μια διαπραγματεύσιμη αναλογία 1/10 (1 πρόσληψη σε 10 αποχωρήσεις).

 

3) Τέθηκαν τα ζητήματα των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων, των συνθηκών εργασίας των αγροτικών γιατρών, το θέμα της εξαντλητικής εργασίας ειδικευόμενων και ειδικών, το ζήτημα του ΕΟΠΥΥ, το μισθολόγιο των ιατρών του ΕΣΥ, τα , οι ελλείψεις υλικών στα νοσοκομεία, το μεταναστευτικό των γιατρών. Δεν λάβαμε καμία απάντηση επ’ αυτών των ζητημάτων. Αντίθετα, στις μαρτυρίες των συναδέλφων απαντούσε με αμφισβήτηση, ότι όλα όσα του λέγαμε δεν , ενώ ισχυρίστηκε ότι τα νοσοκομεία δεν κλείνουν, οι λίστες αναμονής δεν έχουν κλείσει, οι πληρώνονται και θα πληρώνονται κανονικά και όλα βαίνουν καλώς. Και σε τελική ανάλυση, «ξέρετε πώς είναι οι συνθήκες»!!!