Στρατηγική συνεργασία με την Abbott για την αντιπροσώπευση και διανομή των καρδιολογικών της προϊόντων ανακοινώνει η Y-Logimed, η θυγατρική εταιρεία εμπορίας και εφοδιασμού ιατροτεχνολογικών προϊόντων του Ομίλου ΥΓΕΙA. Με τη συνεργασία αυτή, η Y-Logimed διαχειρίζεται ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων επεμβατικής καρδιολογίας, που περιλαμβάνει απλές ενδοστεφανιαίες προθέσεις (stents), ενδοστεφανιαίες προθέσεις εκλύουσες φαρμακευτική ουσία (drug eluting stents), μπαλόνια αγγειοπλαστικής, οδηγά σύρματα και σειρά άλλων σχετικών προϊόντων. Τα καρδιολογικά προϊόντα της Abbott τυγχάνουν καθολικής αποδοχής και αναγνώρισης -τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς- για την εξαιρετική αποτελεσματικότητά τους στη θεραπεία της στεφανιαίας νόσου

.

 

 

O Διευθύνων Σύμβουλος της Y-Logimed κ. Μιχάλης Σταύρου σχολιάζοντας τη συνεργασία δήλωσε: «Με την υποστήριξη του Ομίλου ΥΓΕΙΑ αλλά και την εκπαιδευτική και επιστημονική συνδρομή της Abbott, η Y-Logimed αποκτά σημαντικό ρόλο στην ελληνική αγορά των προϊόντων επεμβατικής καρδιολογίας. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συνεργασίας και αξιοποιώντας τις εμπορικές της δυνατότητες, η εταιρεία θα διακινήσει ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων τόσο εντός του Ομίλου ΥΓΕΙΑ όσο και στην ευρύτερη ιδιωτική και δημόσια νοσοκομειακή αγορά».

 

Η Abbott, με έδρα το Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών, αποτελεί έναν παγκόσμιο κατασκευαστικό κολοσσό σειράς ιατροφαρμακευτικών προϊόντων με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 35 δισ. δολλ. το 2010, με 90.000 εργαζόμενους περίπου και δραστηριοποίηση σε περισσότερες από 130 χώρες.

Επενδύοντας σε Έρευνα και Ανάπτυξη ετησίως άνω του 8% του κύκλου εργασιών της, η Abbott έχει ήδη ξεκινήσει την καινοτόμο θεραπεία διαδερμικής διόρθωσης της μιτροειδούς βαλβίδας με τη χρήση του συστήματος «Μitraclip» – θεραπεία που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για πρώτη φορά στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ.

#########