Βοστώνη, Μασαχουσέτη – Το ίδρυμα Elizabeth Glaser Pediatric AIDS Foundation, που πρωτοστατεί σε παγκόσμιο επίπεδο στη μάχη για την εξάλειψη του παιδιατρικού HIV και AIDS, ανακοίνωσε ότι ο δόκτωρ Landon Meyer του πανεπιστημίου Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής είναι ο αποδέκτης του βραβείου International Leadership Award (ILA) για το 2011. Το φετινό βραβείο ILA χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

 

 

Το βραβείο ILA είναι τριετής υποτροφία που εστιάζει στη διεθνή έρευνα για την πρόληψη της μετάδοσης του HIV από μητέρες σε παιδιά, καθώς επίσης και την περίθαλψη και θεραπεία από HIV και AIDS. Οι αποδέκτες της υποτροφίας είναι ερευνητές ή κλινικοί ιατροί που δραστηριοποιούνται σε υποβαθμισμένες περιοχές, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν και να διαχειριστούν προγράμματα που συμβάλλουν στην εξάλειψη του παιδιατρικού AIDS στις χώρες όπου κατοικούν.

 

Το φετινό βραβείο ILA θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα του δόκτορα Myers στην κοινότητα Gugulethu, στα περίχωρα του Κέιπ Τάουν, όπου το 2009 ο επιπολασμός του HIV σε εγκύους που χρησιμοποιούσαν προγεννητικές υπηρεσίες ήταν 28%. Η έρευνα του Δρος Myer, θα υποστηρίξει την προώθηση νέων και καινοτόμων στρατηγικών για τη χορήγηση φαρμάκων σε εγκύους που φέρουν τον ιό του HIV στην πατρίδα του, τη Νότια Αφρική, με αποτέλεσμα τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης του HIV από μητέρα σε παιδί, και την  παράλληλη βελτίωση της υγείας και των δύο. Ο Δρ. Myer είναι επιδημιολόγος και εργάζεται στη Σχολή Δημόσιας Υγείας & Οικογενειακής Ιατρικής και το Κέντρο HIV Desmond Tutu στο Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν. Το έργο του εστιάζει στη θεραπεία και την πρόληψη του HIV/AIDS, με ιδιαίτερη έμφαση στη μητρική και παιδική υγεία.

 

Από την έναρξη του προγράμματος ILA, το 2002, το Elizabeth Glaser Pediatric AIDS Foundation έχει προσφέρει πάνω από $5,2 εκ. σε μορφή δωρεών σε 13 αποδέκτες του βραβείου από εννέα χώρες. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.pedaids.rg/What-We-re-Doing/Research

Το Elizabeth Glaser Pediatric AIDS Foundation είναι παγκόσμιος ηγέτης στη μάχη κατά του παιδιατρικού HIV και AIDS και έχει προσφέρει υπηρεσίες σε περισσότερες από 11 εκατομμύρια γυναίκες για την πρόληψη της μετάδοσης του HIV στα παιδιά τους. Το Ίδρυμα αναπτύσσει δραστηριότητες σε περισσότερες από 5.100 τοποθεσίες σε 17 χώρες, για την παροχή υπηρεσιών πρόληψης, περίθαλψης και θεραπείας, την υποστήριξη καινοτόμων ερευνών, και την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων προώθησης σε παγκόσμιο επίπεδο, με σκοπό να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στις ζωές εκατομμυρίων γυναικών, παιδιών και οικογενειών σε όλον τον κόσμο

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δωρεά είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα:

http://www.snf.org//EL/index.php?ID=grants_EL&Rec_ID=4453

 

 

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (www.SNF.org) είναι διεθνής κοινωφελής οργανισμός, που πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Οι δραστηριότητες του Ιδρύματος έχουν οικουμενικό χαρακτήρα, με έμφαση στην υποστήριξη δράσεων ελληνικού ενδιαφέροντος. Το Ίδρυμα ενισχύει με δωρεές οργανισμούς που επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση και, συγχρόνως, διαθέτουν τη δυναμική να επιφέρουν αισθητές και διαχρονικές τομές στον χώρο τους. Ενθαρρύνουμε την συνεργασία των δωρεοδόχων του Ιδρύματος και παρακολουθούμε από κοινού την εξέλιξή τους. Το Ίδρυμα, επίσης, στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην σύμπραξη φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

Από την έναρξη των φιλανθρωπικών του δραστηριοτήτων, το 1996, μέχρι σήμερα, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έχει διαθέσει 895.000.000 Ευρώ (US$1.200.000.000), με περισσότερες από 1.900 δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 90 κράτη ανά τον κόσμο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος αποτελείται από τους: Γιώργο Αγουρίδη, Kurt Arnold, Jeffrey Brinck, Ανδρέα Δρακόπουλο – Πρόεδρο, Σπύρο Νιάρχο – Πρόεδρο και Φίλιππο Νιάρχο – Πρόεδρο.

Στην Ελλάδα, Chief Operating Officer είναι ο Επαμεινώνδας Ν. Φαρμάκης.

#########