Η DEMO ΑΒΕΕ εγκαινίασε το Σάββατο 4 Ιουνίου το νέο κέντρο διανομής στη Θέρμη Θεσσαλονίκης εμβαδού 5.000 m2. Πρόκειται για την ολοκλήρωση ενός πενταετούς επενδυτικού πλάνου ύψους 40εκατ.€. Στο νέο κτίριο στεγάζονται οι νέες αποθήκες της εταιρίας καθώς επίσης, και τα γραφεία ιατρικής ενημέρωσης Βορείου Ελλάδος. Τα νέο κέντρο διανομής θα εξυπηρετεί σε πρώτη φάση την γεωγραφική περιοχή της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης

.

 

Με προσωπικό που ξεπερνά τα 30 άτομα στη Βόρειο Ελλάδα η DEMO έχει θέσει σαν στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών των καλύτερων επιλογών στον φαρμακευτικό/ νοσοκομειακό τομέα στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Γενικός Διευθυντής της DEMO κος Δημήτρης Δέμος δήλωσε: «Σήμερα, εδώ στην Θέρμη Θεσσαλονίκης ολοκληρώνουμε το πενταετές (2005-2010) επενδυτικό πρόγραμμα που είχε σχεδιάσει η εταιρεία μας ύψους 40εκατ.€! Ενώ από  την ίδρυση της DEMO μέχρι και σήμερα, η εταιρεία μας έχει επενδύσει πάνω από 120εκατ.€! Δεν σταματάμε όμως εδώ.

Την επόμενη διετία σχεδιάζουμε να ξεκινήσει να λειτουργεί εδώ στη Θεσσαλονίκη, το νέο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης και παράλληλα σκοπεύουμε να επεκτείνουμε το κέντρο διανομής, ώστε να γίνει η Θεσσαλονίκη, κόμβος των παραγωγικών εγκαταστάσεων της DEMO με τα Βαλκάνια και την Τουρκία.

Οι αντιξοότητες του οικονομικού περιβάλλοντος  μας προβληματίζουν, αλλά δεν μας πτοούν και με την υποστήριξη όλων των 600 εργαζομένων μας θα επιμείνουμε στο δρόμο της ανάπτυξης».


Λίγα λόγια για την DEMO ΑΒΕΕ

H DEMO ΑΒΕΕ κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή ποιοτικών νοσοκομειακών προϊόντων, είναι η 60η  μεγαλύτερη βιομηχανία ανάμεσα σε όλους τους κλάδους στην Ελλάδα και η 82η μεγαλύτερη εταιρεία γενοσήμων φαρμάκων στον κόσμο! Με τρεις εργοστασιακές μονάδες η δυναμικότητα της DEMO την κατατάσσει στην 4η θέση στην Ευρώπη ανάμεσα στις αντίστοιχες βιομηχανίες στο είδος της. Η εταιρία διαθέτει το 80% της παραγωγής της σε 48 χώρες σε όλο τον κόσμο! Ιδρύθηκε το 1965 ως φαρμακείο από τον κ. Σταύρο Δέμο, Πρόεδρο της εταιρίας. Το 1973, η εταιρία αναδιαρθρώθηκε σε εταιρία παραγωγής και εμπορίας φαρμακευτικών προϊόντων και το 1974 δημιουργήθηκε το πρώτο εργοστάσιο. Το 1985 ξεκίνησε η παρουσία της εταιρίας στην παγκόσμια αγορά με την εξαγωγή προϊόντων. Το 1997 η DEMO έγινε ο πρώτος και παρέμεινε ο μοναδικός μέχρι σήμερα, παραγωγός ενέσιμων σε πλαστική αμπούλα στην Ελλάδα. Το 1999, η DEMO λανσάρισε στην αγορά την πρώτη αντιβίωση παγκοσμίως σε πολυστρωματικό πλαστικό περιέκτη. Το 2005 ξεκίνησε το επενδυτικό πρόγραμμα που την κατέταξε στην 4η θέση στην Ευρώπη ανάμεσα στις αντίστοιχες βιομηχανίες στο είδος της.

#########