Με επιτυχία συνεχίζεται ο δεύτερος κύκλος θεατρικών παραστάσεων του εκπαιδευτικού προγράμματος «Υγεία εν Γνώσει» (www.ygeiaengnosei.gr). Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο αγωγής υγείας σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της χώρας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των παιδιών και των εφήβων γύρω από το θέμα της υγιεινής διατροφής και της φυσικής άσκησης. Σήμερα, η δράση του προγράμματος είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, καθώς το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει στην εφαρμογή αυστηρών μέτρων

, βάζοντας τέλος στη διάθεση ανθυγιεινών σνακ στα σχολικά κυλικεία και συντάσσοντας νέο κατάλογο επιτρεπόμενων τροφίμων. Το υπουργείο Υγείας οδηγήθηκε στη συγκεκριμένη απόφαση μετά τη διαπίστωση ότι τα σχολικά κυλικεία συμβάλλουν στην αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας και στην υιοθέτηση ανθυγιεινών διατροφικών συνηθειών από παιδιά και εφήβους.

 

 

Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί δώδεκα παραστάσεις, στην Αθήνα και την περιφέρεια, ενώ το πρόγραμμα έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 2.000 μαθητές δημοτικών και γυμνασίων. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα σχόλια που προέρχονται από το χώρο των εκπαιδευτικών. Οι δάσκαλοι και η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων, κα Ευαγγελία Τσούτη, δηλώνουν ότι «οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πραγματικά εξαιρετική παράσταση με θέμα την υγιεινή διατροφή. Με πολύ επιστημονικά και έξυπνα κείμενα, οι ηθοποιοί κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών και πέρασαν το μήνυμα της σπουδαιότητας απόκτησης σωστών διατροφικών συνηθειών».

 

Το πρόγραμμα συνδιοργανώνεται από την ΜΚΟ, SciCo (Science Communication) και τη φαρμακευτική εταιρεία, AstraZeneca.

 

Η ομάδα SciCo είναι μια ομάδα νέων και ταλαντούχων επιστημόνων, οι οποίοι έχουν επιλέξει τη θεατρική οδό, προκειμένου να επικοινωνήσουν στο κοινό επιστημονικά θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και σχετίζονται με επιστημονικές δράσεις και ανακαλύψεις.

 

Το πρόγραμμα αποτελεί μια πρωτοβουλία της φαρμακευτικής εταιρίας, AstraZeneca με υψηλό αίσθημα ευαισθητοποίησης απέναντι σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την παιδική παχυσαρκία και την υγιεινή διατροφή. H κα Ντέμη Αρώνη, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας AstraZeneca δήλωσε ότι «για εμάς στην AstraZeneca, έχει ιδιαίτερη σημασία η ενεργός προσφορά στην κοινωνία, μιας και με τον τρόπο αυτό μπορούμε να συνεισφέρουμε έμπρακτα στη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών των παιδιών. Η εταιρεία, μέσα από το πρόγραμμα Eταιρικής Yπευθυνότητας, προχωρά δυναμικά σε μια προσπάθεια ενημέρωσης πάνω σε θέματα υγείας και πρόληψης, επενδύοντας στη φροντίδα των νεαρών μαθητών».

 

Ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, εργαζόμενος στην AstraZeneca και εθελοντής στο πρόγραμμα «Υγεία εν Γνώσει» δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για έναν εργαζόμενο να μπορεί να γίνεται μέρος της φιλοσοφίας και της κουλτούρας της εταιρείας στην οποία απασχολείται. Μέσα από το πρόγραμμα “Υγεία εν Γνώσει”, μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω την κοινωνική δράση της AstraZeneca και να συμμετάσχω με πρωτότυπο τρόπο στις δραστηριότητές της».

 

Το πρόγραμμα «Υγεία εν Γνώσει» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Ινστιτούτου Νεολαίας και του Βρετανικού Συμβουλίου.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υγεία εν Γνώσει» θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.ygeiaengnosei.gr

#########