Στο αμφιθέατρο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε χθες, 8 Μαρτίου, Συνέντευξη Τύπου για την επίσημη παράδοση νέου ιατρικού εξοπλισμού στο παιδονεφρολογικό εργαστήριο της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου από την «Ανοιχτή Αγκαλιά» των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής. Συγκεκριμένα παραδόθηκαν ένας υπέρυθρος φασματογράφος, ένα εξειδικευμένο μικροσκόπιο, ένα pHμετρο  και ένας καταγραφέας ρυθμού, τα οποία θα συμβάλλουν στην πληρέστερη λειτουργία του παιδο-νεφρολογικού εργαστηρίου των Παιδιατρικών Κλινικών.

 

Η δωρεά του φασματογράφου και του μικροσκοπίου πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Φυσικού Μεταλλικού Νερού Κορπή.

Στην εκδήλωση, στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και του Υπουργείου Υγείας, απηύθυναν χαιρετισμό οι Διευθυντές των Πανεπιστημιακών Παιδιατρικών Κλινικών  κ.κ. Μιράντα Αθανασίου-Μεταξά και Ιωάννης Τσανάκας, ο καθηγητής Αναπτυξιακής Παιδιατρικής, κ. Παναγιώτης Καρδαράς, η Πρόεδρος της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής, κα Γιολάντα Βλάχου και ο Country Business Manager Nestle Waters (Κορπή), κ. Κωνσταντίνος Κούτσας. Παράλληλα, για τις ευεργετικές ιδιότητες του νερού μίλησε ο καθηγητής Υγιεινής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Νικόλαος Παπαδάκης.

Στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος της «Ανοιχτής Αγκαλιάς», κα. Γιολάντα Βλάχου, αναφέρθηκε στις κατά καιρούς προσφορές προς το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο τονίζοντας ότι «….στόχος και σκοπός της οργάνωσης ήταν και είναι η προσφορά στον πάσχοντα άνθρωπο –μικρό ή μεγάλο- με ευθύνη συνέπεια και σεβασμό σε αυτό που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός από εμάς, το δικαίωμα στην υγεία, την πρόληψη, την περίθαλψη μέσα από ένα κοινωνικό κράτος».

Παράλληλα, ο κύριος Κωνσταντίνος Κούτσας, Country Business Manager Nestle Waters, δήλωσε ότι «.. το Κορπή, ως ένα προϊόν που συνδέεται απόλυτα με την υγεία και την καλή φυσική κατάσταση προχώρησε σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική Οργάνωση «Ανοιχτή Αγκαλιά» των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής, για να προσφέρει στον ευαίσθητο για όλους μας τομέα της Υγείας κάνοντας την αρχή με τη συγκεκριμένη χορηγία. Μέσα από αυτή τη συνεργασία,

το Κορπή στηρίζει το έργο της Οργάνωσης και εκφράζει έμπρακτα την αγάπη του για ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, όπως είναι τα παιδιά, εμπλουτίζοντας τον εξοπλισμό του μοναδικού παιδονεφρολογικού εργαστηρίου στη χώρα μας, με δεδομένο ότι η κατανάλωση νερού συνδέεται με την καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος, αλλά και των νεφρών..»

Στο πλαίσιο της χορηγίας και με σύνθημα «Κορπή. Αναβλύζει…αγάπη!», το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή κυκλοφόρησε ειδικές συσκευασίες, με τις οποίες ευχαριστεί τους καταναλωτές για την εμπιστοσύνη που του έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια και, ταυτόχρονα, τους προτρέπει να ενισχύσουν και οι ίδιοι το πολύ σημαντικό έργο της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής, δίνοντας το παράδειγμα μέσω της συγκεκριμένης χορηγίας -η οποία δεν προϋποθέτει την αγορά προϊόντος- προς το  Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Για την επικοινωνία της χορηγίας, το Κορπή δημιούργησε διαφημιστική τηλεοπτική ταινία η οποία θα αρχίσει να προβάλλεται από τα μέσα Μαρτίου.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να αντλήσετε στο www.korpi.gr

#########